Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Tilbage til oversigten

Håndstøvsuger Test

Written: 4. september 2019

Håndstøvsugere har ikke altid været pengene værd. De tidlige modeller var ikke synderligt effektive og havde en begrænset kapacitet. I dag forholder det sig heldigvis helt anderledes. De nyere håndstøvsugere er både bedre og mere effektive, hvorfor de tilmed kan konkurrere med de konventionelle støvsugere.

Det er dog ikke alle modeller, der klarer sig lige godt. Derfor kan det være svært at navigere gennem junglen af håndstøvsugere. Heldigvis finder du herunder en gennemgang af en række håndstøvsugere, der er blandt markedets bedste. Derfor kan du nemt skabe dig et overblik over, hvilke modeller, der er pengene værd.

Electrolux ZB6114B0

 • Effekt: 14,4 V
 • Hastigheder: 2 stk.
 • Batteritype: Lithium
 • Køretid: 14 minutter
 • Opladningstid: 4 timer
 • Filtreringssystem: Cyklonisk
 • Støvbeholder: 0,5 liter
 • Luftgennemstrømning: 17,8 l/s

 

ForhandlerPrisInformation
496 DKKSe produkt

En håndholdt støvsuger med kraftfuld sugestyrke og lang køretid. Det er desuden én af de få håndstøvsugere på markedet, der har hjul på undersiden. Det er hovedsageligt som følge af disse hjul, at ZB6114B0 er blevet et populært valg. Det fører nemlig mange fordele med sig, at der er monteret hjul på dens underside.

Hjulene medfører, at du ikke selv skal holde støvsugeren, hvorfor du bruger færre kræfter og skåner diverse overflader for ridser fra støvsugerens underside. Hjulene er nemlig i et blødt materiale, der er mere blidt mod samtlige overflader, sammenlignet med den rå plastikunderside på maskinen.

Cyklonisk filtrering på ZB6114BO

Der er mange støvsugere (både traditionelle og håndholdte), der har en tendens til at oparbejde tilstoppede støvfiltre. Som et resultat af dette, får de også en mindre sugekraft. Derfor har Electrolux udstyret ZB6114B0 med et cyklonisk filtreringssystem. Derfor er du garanteret, at den altid har en optimalt sugekraft.

Den genopladelige støvsuger byder på et avanceret cyklonisk filtreringssystem. Heri hvirvles støvet rundt i støvbeholderen. Derfor er du garanteret, at det ikke sætter sig fast på filtret. Et renere filter resulterer i en højere sugestyrke. I sidste ende medfører dette naturligvis markant bedre rengøringsresultater.

Udstyret med teleskopisk fugemundstykke

Du har garanteret stået i en situation, hvor du havde brug for at støvsugeren kunne række en kende længere. Det er ikke et problem, du kommer til at opleve med Electrolux ZB6114B0. Den er nemlig blevet udstyret med et teleskopisk fugemundstykke. Derfor kan det nemt justeres, såfremt der er behov for dette.

Mundstykke kan nå hele otte centimeter ud. Derfor er det også en ideel håndstøvsuger, hvis du vil rengøre køkkenskuffer, mellem puderne i sofaen, og meget andet. Det medfører også at det er nemmere at nå ind under møbler, støvsuge under bilsædet m.m. Derfor bærer det rigtig mange fordele med sig.

God køretid på op til 14 minutter

En håndholdt støvsuger er ikke specielt stor. Derfor er det ikke nemt at finde plads til et stort, kraftigt batteri. På trods af dette, har Electrolux formået at give denne håndstøvsuger hele 14 minutters køretid. Den er dog genopladelig, hvorfor der eksempelvis ikke skal udskiftes AA- eller AAA-batterier i støvsugeren.

Hemmeligheden bag den høje styrke, er ikke blot et spørgsmål om antal V. Det handler i højere grad om et gennemtænkt design og en veludviklet funktionalitet. Den er baseret på avanceret aerodynamik, hvilket er din garanti for en effektiv ydeevne. Du får desuden mulighed for at vælge mellem to hastigheder.

Philips FC6150/01

 • Batteritype: NiMH
 • Batterikapacitet: 3,6 V
 • Farve: Hvid
 • Opladningstid: 18 timer
 • Køretid: 10 minutter
 • Lydniveau: 75 dB(A)
 • Vægt: 0,63 kg

 

ForhandlerPrisInformation
284 DKKSe produkt

Med denne håndstøvsuger fra Philips kan du hurtigere få de små rengøringsopgaver overstået. Den er hurtig og nem i brug, hvorfor den er særligt ideelt til at fjerne krummer efter maden, støvsuge sofaen m.m. Den er udstyret med et genopladeligt batteri, hvorfor du altid er garanteret en maksimal mobilitet.

Der medfølger desuden flere typer tilbehør, der gør det muligt at klare et væld af rengøringsopgaver. Det gør sig blandt andet gældende for tilbehør, der kan rengøre sarte overflader. Der medfølger dog også udstyr, der gør det muligt at nå selv de mest vanskelige hjørner. Derfor kan den tjene rigtig mange formål.

2-trins filtreringssystem for optimale rengøringsresultater

Philips har valgt at udstyre deres håndstøvsuger med et 2-trins filtreringssystem. Dette system er udviklet med henblik på at det opsugede snavs ikke slipper ud igen. Første filter stopper det meste snavs, mens det andet filter fanger de finere støvpartikler. Derfor efterlader den altid et plet- og støvfrit resultat.

Endvidere er håndstøvsugeren også udstyret med NiMH-batterier. Disse batterier garanterer en lang driftstid sammenlignet med andre typer batterier. Derfor er du garanteret, at du kan klare hele rengøringsopgaven, inden batteriet løber tør for strøm. Den har nemlig en køretid pr. opladning på 10 minutter.

100% bevægelighed med genopladelige batterier

Da det er en støvsuger, der er udstyret med genopladelige batterier, så er du garanteret god bevægelighed. Du kan gøre rent alle steder, uden at være begrænset af længden på en ledning. Da de medfølgende batterier også er genopladelige, så kan du blot oplade batterierne – det tager cirka 18 timer.

Støvbeholderen er brugervenlig og nem at have med at gøre. Den har et unikt system, der sikrer en nem frigøring. Derfor er udsmidning af støv og snavs ikke blot nemt – det er tilmed også hygiejnisk. Dertil er det en maskine, der er let, for at sikre maksimal komfort og minimalt besvær under selve rengøringen.

Medfølger både sprække- og børstemundstykke

Til købet af denne håndstøvsuger medfølger der både et sprække- og børstemundstykke. Derfor kan du for alvor gøre rent overalt. Den bløde børste er skånsom og kan bruges på sarte overflader. Det medfølgende sprækkemundstykke kan bruges til at gøre rent på besværlige steder, der er vanskelige at nå.

Det avancerede støvkammer i Philips FC6150/01 har en god kapacitet. Derfor er det også tilstrækkeligt stort til flere rengøringssessioner, uden at skulle tømmes ind imellem. Endvidere byder maskinen på et buet håndtag, der sikrer et godt greb med maksimal komfort under brug.

Bosch BHN20110

 • Batteritype: NiMH
 • Batterieffekt: 20,4 V
 • Køretid: 16 min. pr. opladning
 • Opladningstid: 12 timer
 • Vægt: 1 kg.
 • Mål: 138 mm. x 110 mm. x 368 mm.

 

ForhandlerPrisInformation
464 DKKSe produkt

Bosch har med BHN20110 skabt en håndstøvsuger med en høj luftgennemstrømning. Derfor er du garanteret en meget effektiv støvoptagelse. Som følge af dette, er du sikret, at den altid efterlader et plet- og støvfrit resultat. Det gør sig gældende, hvad end den bruges i sofaen, på gulvet eller måske i bilen.

Ikke nok med det, så er den også udstyret med et fugemundstykke. Det gør det nemmere at støvsuge på de områder, hvor pladsen er begrænset. Derfor kan den sagtens bruges på smalle områder, hvilket inkluderer sprækkerne i sofaen, på siden af sæderne i bilen m.m. Det er derfor en meget multifunktionel maskine.

Kommer med Energirigtige NiMH-batterier

En håndstøvsuger er ikke meget værd, uden et godt batteri. Det er de ganske bevidste om hos Bosch. Derfor er denne model udstyret med energirigtige og effektive NiMH-batterier. Derfor er du også sikret en lang driftstid. Ved almindeligt brug lyder driftstiden nemlig på op til 16 minutter.

Den er også blevet udstyret med en simpel indikator for batteriopladning. Derfor kan du nemt følge med i, hvornår det er tid til at lade batteriet op. Du skal selvfølgelig være opmærksom på at opladningstiden ikke er på samme niveau som driftstiden. Et fuldt opladet batteri kræver nemlig en opladningstid på 12 timer.

Udstyret med et vaskbart filter

Et godt filter er også en vigtig egenskab for en hvilken som helst støvsuger. Holdes det ikke rent, så nedsætter det støvsugerens effektivitet. Bosch har derfor udstyret deres BHN20110 med et vaskbart filter. Hvis du kan mærke at effektiviteten og sugeevnen nedsættes, så kan du blot afmontere og vaske det indbyggede filter.

Ikke nok med det, så kommer den også med en god støvbeholder. Den har en god kapacitet, men er desuden også nem at tømme. Endvidere har Bosch BHN20110 også et håndtag, der er ergonomisk udformet. Du er derfor garanteret, at du holder godt og sikkert om håndstøvsugeren – selv ifbm. længere tids brug.

100% tilfreds eller pengene tilbage

Skulle du – mod al forventning – ikke være tilfreds med håndstøvsugeren fra Bosch, så kan du få pengene tilbage. Det kræver blot at det sker inden for 100 dage efter købsdatoen. I denne tidsperiode tilbyder Bosch nemlig en 100% tilfredshedsgaranti. Derfor kan du nemt returnere støvsugeren og få pengene retur.

Med denne håndstøvsuger fra Bosch får du let og hurtigt rene overflader. Den er dog særligt fordelagtig, hvis du skal bruge en kompakt støvsuger til bil, båd eller campingvogn. Endvidere har den en lav vægt på blot 1 kg. Derfor er vægten ikke problematisk i forbindelse med brugen af håndstøvsugeren.

Bissell 1987N

 • Batteritype: NiMH
 • Batterieffekt: 14,4 V
 • Driftstid: 15 min. pr. opladning
 • Genopladningstid: 5 timer
 • Lydniveau: 68 dB(A)
 • Vægt: 1,36 kg.
 • Farve: Sort

 

ForhandlerPrisInformation
652 DKKSe produkt

Bissell 1987N (hedder også Bissell Pet Hair Eraser Handheld) er en letvægtig og lednings håndstøvsuger. Den er udviklet med særligt fokus på dig, der har kæledyr i hjemmet. Som følge af dette er den blevet udstyret med en aftagelig motoriseret børste. Denne børste er udviklet til at være særligt effektiv.

Denne børste hjælper dig med at opsamle mere indlejret dyrehår og snavs, end andre håndstøvsugere kan bryste sig af. Derfor er du garanteret en dybere renhed, når du har støvsuget med din Bissell Pet Hair Eraser Handheld. Det gør sig gældende, hvad end den bruges i boligen, i din bil, eller et helt tredje sted.

Der medfølger både sprækkemundstykke og polstringsværktøj

Til købet af denne håndstøvsuger medfølger der både et sprækkemundstykke og polstringsværktøj. De kan både bruges sammen eller uafhængigt af hinanden. Det afhænger naturligvis af formålet, men i flere tilfælde kan de kombineres med henblik på en forøget anvendelighed. Det bærer selvfølgelig fordele med sig.

Det medfølgende sprækkemundstykke kan bruges til at støvsuge på snævre områder. Det kan være mellem puderne i sofaen, på siden af sædet i bilen eller lignende steder. Endvidere bør det også nævnes, at den er udstyret med en børsterulle. Både denne børsterulle og den motoriseret fod er let at afmontere.

Fodstøtte udstyret med filt

Den motoriserede fodstøtte er udstyret med filt. Til dette er der tilføjet et kraftigt sug, hvorfor du er sikret at den indfanger mere dyrehår og indlejret snavs. Det tilsatte filt garanterer desuden at der ikke forekommer skader på sarte overflader. Derfor skal du ikke være bekymret, når du benytter dig af din Bissell 1987N.

Endvidere bryster denne håndstøvsuger sig også af et to-trins filtreringsystem. Det er et unikt system, der er designet til at hjælpe med at forlænge filterets levetid. Dertil bliver det også nemmere at rengøre filteret, hvilket er en nødvendighed, hvis du skal opretholde en effektiv sugeevne, når støvsugeren bruges.

Udstyret med NiMH-batteri med høj driftstid

Pet Hair Eraser Handheld fra Bissell er desuden blevet udstyret med et 14,4V NiMH-batteri. Det er der op til flere fordele forbundet med. Det handler dog hovedsageligt om en fornuftig driftstid på 15 minutter. Derfor kan du gennemføre de fleste rengøringsopgaver, uden at skulle oplade det indbyggede batteri undervejs.

Generelt er NiMH-batterier også mere holdbare, hvorfor levetiden på et sådant batteri også er længere. Det kan desuden genoplades på markant kortere tid end andre batterityper. Derfor lyder genopladningstiden på ca. fem timer. Den har også en relativt lagt vægt, der lyder på 1,36 kg. og et lydniveau på 68 dB(A).

Electrolux ZB5106B

 • Batteritype: NiMH
 • Batterieffekt: 7,2 V
 • Køretid: 11 min. pr. opladning
 • Opladningstid: 12 til 16 timer
 • Filtreringssystem: Cyclonic
 • Støvbeholder: 0,5 liter
 • Hastigheder: 2 stk.
 • Farve: Blå

 

ForhandlerPrisInformation
493 DKKSe produkt

Her får du en håndholdt støvsuger fra Electrolux, der er udstyret med unikt patenterede hjul på undersiden. Det garanterer en særdeles nem håndtering, da du end ikke skal holde vægten af støvsugeren selv. Faktisk er det én af de eneste genopladelige håndholdte støvsugere på det danske marked med hjul på undersiden.

Disse hjul medfører at du ikke selv skal holde støvsugeren. Du bruger derfor færre kræfter, og det gør den nem at anvende. Endvidere hjælper hjulene også med at skåne sårbare overflader fra at blive ridset. De kan også holde dugen på bordet nede, så du kan fjerne krummer fra spisebordet efter morgenmaden.

Kommer også med et teleskopisk fugemundstykke

Har du prøvet at stå i en situation, hvor støvsugeren ikke helt rækker langt nok? I så fald skal du vælge en håndstøvsuger med teleskopisk mundstykke. Med et sådant mundstykke kan støvsugeren række en kende længere. Derfor er ZB5106B også blevet udstyret med et fugemundstykke, der er integreret i fronten.

Det er på teleskop, hvorfor det er klar til brug, når der er behov for det. Det kan nå cirka otte centimeter ud, hvorfor det er særligt velegnet til støvsugning i køkkenskuffen, mellem puder i sofaen m.m. Med et sådant mundstykke udvides antallet af anvendelsesmuligheder markant for din håndholdte støvsuger.

Byder på cyklonisk filtrering

Der er mange traditionelle håndstøvsugere, der har en tendens til at have bøvl med tilstoppede støvfiltre. Hvis det sker, så resulterer det i en mindre sugeevne. Det kan dog godt undgås, hvilket Electrolux har gjort, da de er udstyret med et avanceret cyklonisk filtreringssystem, der lige netop modarbejder dette.

I dette system bliver støvet hvirvlet rundt inde i støvbeholderen. Derfor er du garanteret, at det ikke sætter sig fast i filteret. Et renere filter garanterer en højere sugeevne og dermed et bedre rengøringsresultat. Det er derfor noget, der giver dig en mærkbar fordel, set i forhold til flere andre håndholdte støvsugere.

Vælg mellem to hastigheder

Når du bruger denne håndholdte støvsuger, kan du vælge mellem to hastigheder. Det er nemt at foretage et skifte mellem de to hastigheder, da det blot sker med et klik på en knap. Samtidig er det en håndstøvsuger, der er udstyret med et NiMH-batteri på 7,2 V, hvilket giver en god brugstid i begge hastigheder.

Du kan få en køretid, der lyder på op til 11 minutter. Vær dog opmærksom på at opladningstiden er markant længere end dette, da den lyder på mellem 12 og 16 timer. Som følge af det lækre soft touch-håndtag, har du et komfortabelt greb på støvsugeren under samtlige 11 minutter, du kan bruge støvsugeren i.

Nilfisk Handy Premium

 • Batteritype: Lithium
 • Batterieffekt: 16 V
 • Arbejdstid: 20 min. pr. opladning
 • Opladningstid: 4 timer
 • Vægt: 1,2 kg.
 • Farve: Sort

 

ForhandlerPrisInformation
900 DKKSe produkt

Det er ikke alle håndstøvsugere, der er lige kraftige. Hvis du vil have en kraftig håndstøvsuger, så er en Nilfisk Handy Premium et oplagt valg. Her får du nemlig en ekstra kraftig håndstøvsuger. Du er derfor garanteret at det er en genopladelig håndholdt støvsuger, der kan klare de mindre støvsugeopgaver til fuld tilfredshed.

Hvis du leder efter en håndstøvsuger, der kan hjælpe dig med de små opgaver i hjemmet på hurtig og effektiv vis, så er det Nilfisk Handy Premium, du leder efter. Nilfisk har været dedikeret til at levere professionelt rengøringsudstyr siden 1906. De har derfor mere end 100 års erfaring med at udvikle disse produkter.

Leveres med et kraftigt 18 V Lithium-batteri

Håndstøvsugeren er en kraftig model. Den er udstyret med et kraftigt 18 V Lithium-batteri. Det er et batteri, der både garanterer en høj sugeevne, men også en lang driftstid. Du kan forvente en driftstid på op til 20 minutter. Derfor kan du arbejde i lang tid, før der er behov for at lade det genopladelige batteri.

Lithium-batterier er ikke blot kraftige, men er også hurtige at genoplade. På trods af den 20 minutters lange driftstid, så kan du også lade batteriet fuldt op på blot fire timer. Det er derfor, dette er én af de mest kraftige håndholdte støvsugere på markedet – og det er bestemt den ekstra mængde penge værd.

Komfortabelt og ergonomisk soft grip-håndtag

En håndstøvsuger kan være besværlig og kluntet at arbejde med, hvis ikke håndtaget er komfortabelt. Det har de heldigvis tænkt på hos Nilfisk. De har nemlig udstyret denne støvsuger med et både komfortabelt og ergonomisk soft grip-håndtag. Derfor er det intet problem at arbejde med støvsugeren i længere tid.

Den er desuden også udstyret med en lysindikator. Den lyser automatisk op, når der er behov for at lade dit batteri op. Der vil derfor ikke opstå problemer med at batteriet løber tør for strøm midt i rengøringen. Den har også en lav vægt på blot 1,2 kg., hvilket blot understreger at det er en komfortabel maskine at bruge.

Udstyret med et dobbelt vaskbart filter

En støvsuger er ikke effektiv, hvis filteret ikke er rent. Derfor er det vigtigt at vælge en model med et filter, der er vaskbart. Det er Handy Premium fra Nilfisk heldigvis. Faktisk er den udstyret med et dobbelt vaskbart filter. Det er et filter, der nemt kan afmonteres og herefter blot skylles med vand – det bliver ikke nemmere.

Samtidig er den også udstyret med en intuitiv støvbeholder, der kan garantere en enkel, hygiejnisk tømning. Det er tydeligt, at det er en håndstøvsuger, der er udviklet med henblik på at være blandt de bedste på markedet. Derfor er den også placeret prismæssigt i den høje ende, men den er bestemt prisen værd.

Comfee CBA72N

 • Sugekraft: 3 kPa
 • Motorkraft: 60 W AC
 • Spænding: 7,2 V
 • Batteritype: NiMH
 • Driftstid: 10 min. pr. opladning
 • Lydstyrke: 80 dB
 • Dimensioner: 440 mm. x 130 mm. x 187 mm.
 • Vægt: 1,4 kg.
 • Støvbeholder: 0,3 liter

 

ForhandlerPrisInformation
179 DKKSe produkt

En håndstøvsuger behøver ikke nødvendigvis at være dyr. Der findes flere modeller, der ikke koster det store. Et godt eksempel på en sådan håndholdt støvsuger er Comfee CBA72N. Med denne maskine har du altid en nem og hurtig hjælp i hjemmet. På trods af den lave pris, er den nemlig både effektiv og brugervenlig.

Specielt i en allergipræget husstand, er det vigtigt at det ikke blot er gulvet, der er fri for støv og snavs. Det er også noget, der gør sig gældende for polstrerede møbler m.m. Derfor bør de også rengøres med jævne mellemrum. I en sådan sammenhæng er det nemmere at benytte dig af en håndstøvsuger som denne.

NiMH-batteri med driftstid på op til 10 minutter

Comfee CBA72N er blevet udstyret med et kraftigt NiMH-batteri. Det giver en driftstid på op til 10 minutter, uden der er behov for en ledning. Når batteriet er blevet afladt, skal du blot lade batteriet op. Det sker ved hjælp af det medfølgende opladningskabel. Batteriets opladningstid lyder desuden på omtrent ni timer.

Der er selvfølgelig også en integreret batteriindikator i støvsugeren. Den lader dig automatisk vide, når det er på tide at lade det indbyggede NiMH-batteri. Derfor kan du undgå at batteriet løber tør for strøm, mens du støvsuger. Det er selvfølgelig fordelagtigt, da du dermed kan lade enheden op, når der er behov for det.

Brugervenlig betjening af enheden

Betjeningen er enheden er meget simpel. Der har været fokus på at sikre en høj brugervenlighed – og det er opnået på fornuftig vis. Du skal blot benytte dig af den glider-knap, der er placeret øverst på håndtaget, for at slukke og tænde maskinen. Støjniveauet for Comfee CBA72N befinder sig desuden på omtrent 80 dB.

Den har desuden en god størrelse, da den måler 440 mm. i højden, 130 mm. i bredden og 187 mm. i dybden. Derfor er det nemt at finde plads til den håndholdte støvsuger i skabet. Kombineret med den lille størrelse byder den også på en lav vægt, da den lyder på blot 1,4 kg. Den er derfor kompakt og letvægtig.

Medfølger tre forskellige mundstykker

Til købet af Comfee CBA72N medfølger der tre forskellige mundstykker. Disse kan du skifte mellem efter dit behov eller eget ønske. Dertil kommer den også en poseløs håndholdt støvsuger, der er udstyret med en støvbeholder. Endvidere har støvbeholderen en kapacitet, der lyder på 0,3 liter, og er nem at tømme.

Den er også blevet udstyret med et vaskbart skummotorfilter. Dette filters brugbare levetid lyder på cirka seks måneder. Det er ikke blot batteriet, der er værd at fremhæve. Det gør sig også gældende for motoren. Det er nemlig en 60 W AC-motor, der har en spænding på 7,2 V og en sugekraft på 3 kPa.

Dette bør du overveje, når du køber ny håndstøvsuger

Når du skal vælge din nye håndstøvsuger, så bør du ikke blot vælge den første og bedste. Der findes et væld af håndstøvsugere på markedet, der hver især udmærker sig på forskellige punkter. Derfor er det essentielt, at du har fokus på de rette parametre, når du skal udvælge din nye håndstøvsugere.

Herunder følger en dybere beskrivelse af de parametre, der særligt er vigtige, når du skal investere i en ny håndstøvsuger:

Sugestyrke

En støvsuger er ikke meget værd, hvis ikke den har en god sugestyrke. Dens motoreffekt og sugeffekt bliver altid vist i watt (W). Det er et tal, der indikerer hvor kraftigt støvsugeren suger. Motoreffekten angiver dens strømforbrug og skal derfor helst holdes lavt. Sugeeffektens watt-angivelse skal derimod gerne være højere.

Vær dog opmærksom på at det ikke blot er sugeffektens watt-angivelse, der er afgørende for den egentlige ydeevne. Der er også andre parametre, der er har relevans i denne sammenhæng. Blandt andet har både støvoptag, teknologi og mundstykker også en væsentlig rolle.

Støj

En håndstøvsuger er ikke støjfri. En smule støj er ganske enkelt ikke til at komme udenom. Der findes dog et udvalg af modeller, der larmer mindre. Her skal du holde øje med antal decibel, da det er dét, der bruges til at opgøre støjniveauet. Des højere decibel, des mere larm. Heldigvis er de fleste modeller relativt støjsvage.

Er du lydsensitiv eller ønsker du ikke at forstyrre andre med unødig støj, så bør du vælge en støjsvag model. De findes efterhånden i et stort omfang, hvorfor det ikke er ensbetydende med, at du skal gå på kompromis med øvrige aspekter. De færreste finder støj tiltalende, hvorfor mange arbejder med at nedbringe det.

Filter

En hvilken som helst støvsuger skal være udstyret med et godt filter. Derfor er det også noget, der er aktuelt ift. en håndstøvsuger. Hvis den er udstyret med et dårligt filter, vil det lukke støv og partikler ud i luften igen. Sker det, så modvirker den blot formålet med at støvsuge.

Endvidere har filteret også en allergihæmmende effekt. Det skyldes at støvet ellers kan føre til blandt andet husstøvmideallergi. Gå derfor gerne på udkig efter en model med HEPA-filter, da de er mest effektive. Er der allergikere i hjemmet, så er det særligt vigtigt, at du vælger en håndstøvsuger med et HEPA-filter.

Størrelse

En håndstøvsuger er – som udgangspunkt – ikke specielt. De får dog alligevel i flere forskellige størrelser. Du er derfor også nødt til at være opmærksom på størrelsen. Der er ikke nogen egentlige tommelfingerregler i denne sammenhæng, da det hovedsageligt afhænger af egne præferencer.

Det er dog ikke blot størrelsen, der skal være i fokus. Også i forhold til vægten kan der være forskel. Derfor er det også et parameter, der skal inddrages i dine overvejelser. Er det planen, at den skal bruges til at suge små krummer op, så er vægten ikke nær så vigtig. Skal den bruges langs loftet, i bilen osv., så er det vigtigere.

Pris

En dyr og avanceret støvsuger giver ikke garanti for en høj ydeevne. Derfor bør du ikke stirre dig blind på prisen, om end det fortsat er et parameter, der skal inddrages i dine overvejelser. Omvendt skal du dog også huske på, at en billig støvsuger ikke nødvendigvis er et godt køb, blot fordi den er billig.

Du bør derfor hverken fokusere på at finde den billigste eller dyreste model. Det er nemlig ikke den rigtige fremgangsmåde. Du kan sagtens bruge prisen som pejlemærke, men det bør ikke bruges som et decideret mål i sig selv. Det er dog et faktum, at en god håndstøvsuger sandsynligvis koster lidt ekstra penge.

Fordele ved en håndstøvsuger

Der er mange fordele ved en håndstøvsuger. Derfor er det også værd at investere i en sådan maskine. Du bør dog være opmærksom på, at det ikke er en model, der kan erstatte den konventionelle støvsuger. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er værd at investere i en håndstøvsuger.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er noget for dig, så kan du herunder læse om nogle af fordelene forbundet med en håndstøvsuger. Med afsæt i disse, kan du bedre vurdere, hvorvidt det er en maskine, du skal investere i.

Perfekt til de små uheld

Med en håndstøvsuger bliver det nemt og hurtigt at få fat i støvsugeren. Hvis du skal finde den konventionelle støvsuger frem fra skabet, samle den, og herefter tage den i brug, så tager det tid. En håndstøvsuger kan du blot hente i skabet eller pille ned fra holderen på væggen. Derfor er den perfekt til de små uheld.

Kan nemt afløse kosten

Da håndstøvsugerne begyndte at blive introduceret på markedet, var de ikke værd at bruge penge på. Det var en type støvsuger, der ofte oplevede problemer med batterilevetid og rengøringsevne. Derfor kunne det ikke betale sig at investere i en håndstøvsuger, da du reelt set var bedre tjent med en alm. kost.

I takt med den teknologiske udvikling, herunder moderne batteriteknologi og anvendelse af cyklonprincippet, har håndstøvsugerne fået en markant bedre præstationsevne. De er dog endnu ikke lige så effektive som en konventionel støvsuger. Du bør derfor ikke tro, at det er muligt at erstatte den store, gamle støvsuger.

Ideel til rengøring af møbler

En håndstøvsuger kan gøre det nemt at holde støvet nede i hverdagen. Det er særligt en fordel, hvis der er allergikere i hjemmet. Den er også praktisk, hvis du skal støvsuge en sofa el.lign. Du slipper dermed for at bruge en tung støvsuger, der tilmed er begrænset af en ledning, hvilket er en særlig fordel.

På trods af at håndstøvsugeren ikke kan stå alene om støvsugningen, har de en række praktiske anvendelser i hverdagen. Den kan være med til at lette rengøringen og give et støvfrit hjem. Specielt hvis du hurtigt skal fjerne krummer fra aftensmaden, støvsuge dyrehår eller øvrige opgaver af denne kaliber.

Kan have mange anvendelsesformål

Du kan bruge en håndstøvsuger til mange ting. Det er en maskine, der byder på mange anvendelsesformål. Det er netop derfor, det er en god investering. Det gør sig dog særligt gældende, hvis der er opgaver i boligen, hvor du føler dig besværet eller begrænset af en konventionel støvsuger. F.eks. ved støvsugning af sofaen.

Det er en praktisk tilføjelse til dit arsenal af rengøringsudstyr. Den er behjælpelig i kampen mod støv, skidt og snavs, men kan dog ikke erstatte en alm. støvsuger. Til gengæld er der rig mulighed for at benytte den andre steder end i boligen. Du kan sagtens bruge den i bilen, campingvognen eller på båden.

Det er hovedsageligt de mange anvendelsesformål, der får folk til at købe en håndstøvsuger. Hvis du selv har i sinde at købe en håndstøvsuger, så skal det naturligvis også være med henblik på de mange mindre opgaver, den kan varetage. Den vil aldrig kunne overtage pladsen som værende den primære støvsuger i hjemmet.

Tips til en mere effektiv støvsugning

Det er ikke svært at støvsuge. Det kan de flest vidst erklære sig enige i. For at sikre en effektiv rengøring, så handler det i højere grad om udstyret end om fremgangsmåde. Er du i tvivl om, hvordan du bedst kan bære dig ad med dette, så finder du en række tips herunder. Ved hjælp af disse får du en mere effektiv støvsugning.

Hold beholderen tømt

I dag er de fleste håndstøvsugere udstyret med en poseløs støvbeholder. På lige fod med en støvsuger med pose, så er det vigtigt at holde beholderen tømt. Hvis du ikke gør det, så nedsætter det effektiviteten og dens sugeevne. Derfor bør du med jævne mellemrum sørge for at tømme beholderen, selvom den ikke er fyldt.

Da det sløver støvsugerens effektivitet meget ned, kan du risikere at skulle støvsuge det samme område flere gange. Det er ikke just en effektiv fremgangsmåde, hvis du ønsker at maksimere bruge af din støvsuger. Det er en god idé, at du tømmer beholderen, når den er 2/3-dele fyldt.

Støvsug i flere mønstre

Det er også vigtigt at støvsuge i flere mønstre og retninger. Hvis du blot anvender den i én retning, så får man ikke alt støvet med. Det gør sig særligt gældende, hvis du skal støvsuge et gulvtæppe. Derfor skal du sørge for at støvsuge i flere retninger. Den bedste løsning er typisk at støvsuge på kryds og tværs.

Gør du dette, så vil du få de fleste støvkorn, hvorfor du efterlader det støvsugede område støvfrit. Det er igen noget, der gør sig gældende, hvis der er tale om et gulvtæppe. Her kan støvkorn gemme sig dybt i dets tæppefibre. Ved at støvsuge i et mønster, der går på kryds og tværs, så får du også disse støvkorn med.

Gør brug af flere mundstykker

I dag kommer de fleste håndstøvsuger (og andre typer støvsuger, for den sags skyld) med flere mundstykker. Det er dog langt fra alle, der reelt set benytter sig af disse mundstykker. Det er en skam, da de faktisk er til stor nytte, hvis blot du ved, hvornår de skal bruges.

Eksempelvis bliver de fleste modeller leveret med et fugemundstykke. Det er et langt og tyndt mundstykke, der er ideelt til møbler, hjørner, mellem puder m.m. Det egner sig til steder, hvor du ikke kan få plads til det normale mundstykke. Mange modeller leveres også med specialmundstykker til forskellige formål.

Hold filteret rent

Det er ikke kun støvbeholder eller pose, der ikke må være fyldt. Hvis filteret er fyldt, så forringer det også dens evne til at holde støv og allergifremkaldende partikler væk. Heldigvis er de fleste filtre vaskbare, hvorfor der ikke er et decideret behov for at udskifte dem. I stedet kan du nøjes med blot at skylle det under vand.

Er der ikke tale om et vaskbart filter, så anbefales det at udskifte det ca. hver 6. gang, du udskifter pose eller tømmer støvbeholderen. Er det vaskbart, så bør du vaske det lige så ofte. Ved at gøre dette, er du garanteret at enhedens effektivitet og sugeevne ikke nedsættes, men i stedet opretholder et fornuftigt niveau.

Hold et roligt tempo

Mange tror, at en aggressiv støvsugning er lig med en effektiv støvsugning. Det er dog ikke tilfældet. I stedet bør du støvsuge i et roligt og konstant tempo. Det er nemlig den mest effektive måde at støvsuge på. Holder du et roligt tempo, så opnår du også et mere pletfrit resultat. Derfor er det værd at tage sig god tid.

Det kan virke nærmest normalt, at du blot skal støvsuge i vilden sky. Faktum er dog, at det ikke er noget, der kommer et godt rengøringsresultat ud af. Før mundstykket roligt over det underlag, der skal støvsuges. På denne måde får du flere støvkorn med – også dem, der ikke ser ud til at ville give slip i første omgang.