Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Lån penge billigt

Ansøg nemt online

Hurtig udbetaling

De bedste lån ét sted

Find det bedste lån til dig

Opdateret 03/03-2024

Monni – en kilde til et bredt overblik

Hvis du gerne vil sammenligne forskellige låneudbydere, så kan du benytte dig af Monni. Her hos Monni har vi specialiseret os i sammenligningen af mulige lån, og vores fokus er at gøre det utroligt let for dig som forbruger. Derfor kan du legende let klikke ind på vores online låneberegner, hvor du bliver bedt om to simple informationer:

  • Det beløb du ønsker at låne
  • Din alder

Det er på basis af denne information, at vi kan fremfinde markedets mulige lån til dig. Det er også disse to faktorer, som bestemmer hos hvilken låneudbyder du kan låne penge, da der er forskellige muligheder og krav ved de forskellige udbydere.

Beløb, renter og løbeperiode – tre indikatorer for dit lån

Beløbet er naturligvis selvsagt – du skal vælge det ønskede beløb. Her lyder et godt råd, at du kun skal vælge det nødvendige beløb. Det lånte beløb er nemlig også det beløb, som rentesatsen bliver trukket af. Derfor er der forskel på, om man skal betale ti procent af tusind eller ti tusinde kroner. Dette bør du tænke med, når du vælger at ansøge om et lån.

Dertil følger rentesatsen. Rentesatsen bestemmer, hvilken procentdel af det lånte beløb du skal tilbagebetale hver måned. En større rentesats er naturligvis mindre lukrativt for dig. Du bør derfor altid vælge en rentesats, som er mindst muligt, hvis du vil have det billigste lån.

Løbeperioden bestemmer, hvor lang tid du har til at tilbagebetale dit lån. Det har også betydning for dine renteudgifter, da du betaler månedlige renter. Derfor kan en lang løbeperiode faktisk koste dig mere, da du ender med at betale flere renteudgifter. En lang løbeperiode kan sikre dig, at du skal betale mindre månedlige beløb, og tilbagebetalingen derfor bliver mere smertefri – men det kan koste dig i det lange løb.

Lånets ÅOP – se bagom facaden

Når du har fået en vis forståelse for disse tre faktorer, så kan du begynde at træffe et mere informeret valg omkring optagelsen af lån. Der er dog stadigvæk en del låneudbydere på markedet, som forsøger at tjene penge på dig som låneoptager. Derfor er det vigtigt at kunne se bag om deres facade. Det kan nemlig lyde ganske suspekt, når en låneudbyder reklamerer med et rentefrit lån. Rentesatsen er jo den grundlæggende indtægt for en låneudbyder, hvorfor man gerne skal kunne finde et eller andet incitament hos låneudbyderen – ellers lyder det for godt til at være sandt.

Her kan du benytte dig af ÅOP – årlige omkostninger i procenter. ÅOP er nemlig et udtryk for alle de omkostninger, der følger med stiftelsen og tilbagebetalingen af et lån. Dette betyder også, at det lader dig se bag facaden af det tilsyneladende rentefri lån.

Der er nemlig også mange låneudbydere, der vælger at implementere forskellige gebyrer og afgifter i forbindelse med oprettelsen af et lån. Det kan eksempelvis være et opstartsgebyr eller en bestemt tilbagebetalingsafgift, som følger med. Disse er ikke udmøntet som reelle rentesatser, hvorfor de ikke gælder som rentebetalinger – men de er stadigvæk en omkostning, som skal betales på lige fod med renter. Når du vælger at anskue et låns ÅOP, så kan du se bag om facaden, da disse omkostninger også inkluderes i ÅOP, hvorfor du får et mere retvisende billede af lånet. Lån penge billigt ved at kende til ÅOP på dit lån.

Lån penge billigt igennem skattefradrag

Når man gerne vil minimere rentebetalingen på sit lån, så er det relevant at vide noget om gældende skatteregler på området. Her er der nemlig mulighed for at tilføje store skattefradrag til dine månedlige betalinger. Når man tjener penge på renteindkomster, så betales der skat af disse indtægter. Når man omvendt betaler udgifter i form af renter, så får man skattefradrag for disse.

Det specifikke skattefradrag udmønter sig til at være en tredjedel af dine rentesatser. Hvis du derfor har en rente på ti procent, så kan du trække en tredjedel af disse, hvorfor du står tilbage med en reel rentesats på 6,6%. Lån penge billigt igennem dette skattefradrag, så du minimerer dine egne udgifter substantielt.

Forskel på lånets formål

Der er naturligvis en vis forskel på, hvad man optager lån til. Der er forbrugslån, indskudslån, boliglån, lån til indfrielse af gæld, kviklån
og mange flere. Alle disse lån har bestemte formål, og der er derfor stor forskel på, hvad du bør overveje, når du optager et lån. Når du søger at låne penge billigt, så er det vigtigt at overveje dette i forhold til det bestemte formål.

Hvis du optager et kviklån, så er det lettest at minimere dine udgifter ved at reducere løbeperioden. Kviklån har høje rentesatser, da meningen er, at de skal tilbagebetales over ganske kort tid. Hvis du omvendt søger et billigt lån til boligkøb, så bør du overveje et lån, hvor rentesatsen er lavest. Lån penge billigt ved at overveje det specifikke låneformål.

Der er nemlig ikke én universel løsning på, hvordan man billigst optager et lån. Det afhænger i høj grad af formålet og beløbet. Du kan nemlig ikke blot reducere udgifterne ved et boliglån ved at tilbagebetale beløbet efter få uger – det er ikke muligt, når man tager beløbets størrelse i betragtning. Omvendt giver det ikke mening at strække et kviklån ud over flere måneder, da dette blot gør det dyrere.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt