Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Realkredit Danmark

TRUSTPILOT SCORE: 4.6 / 10

Realkredit Danmark er et realkreditinstitut, der blev grundlagt i 1851 og målt på antallet og størrelsen af deres udlån, er de Danmarks største. Realkredit Danmark er en del af Danske Bank-koncernen og har været det siden 2001. I dag beskæftiger Realkredit Danmark over 250 ansatte.

Hvad kan man låne hos Realkredit Danmark?

Realkreditinstitutterne bliver først og fremmest brugt til at låne penge til boligkøb. Du kan låne op til 80 % af din kommende boligs pris i et realkreditinstitut ved boliger og op til 75 % ved fritidshuse som f.eks. et kolonihavehus eller et sommerhus. Resten af beløbet skal du låne på anden vis, f.eks. i en bank. Lånetiden hos Realkredit Danmark ligger mellem 10 år og 30 år, hvilket er meget normalt når det kommer til lån til bolig. Der findes en længere række forskellige lån til netop dette formål, blandt andet Flexlån og obligationslån, og disse kan du læse nærmere om på Realkredit Danmarks hjemmeside. De præcise tal for, hvor meget du kan låne, kan du også regne dig frem til via Realkredit Danmarks hjemmeside, hvor der er lånberegnere til rådighed til dig. Der er både en simpel og en udvidet lånberegner, så du kan komme så tæt på det rigtige beløb, som muligt.

Du kan også vælge at låne i din friværdi. Din friværdi er salgsprisen på din bolig (hvis den skulle sælges her og nu) minus den gæld, du stadig har i boligen. I nogle tilfælde kan realkreditinstitutter være den perfekte løsning til at optage lån, f.eks. hvis du vil renovere din bolig. I andre tilfælde kan det bedre betale sig at omlægge det lån, du har på din bolig, så det bliver billigere og dermed bedre for dig. Du kan ligeledes finde en omlægningsberegner på Realkredit Danmarks hjemmeside, som kan hjælpe dig med at vurdere, om det kan betale sig at omlægge dit lån.

Derudover findes der faktisk også lånberegnere på Realkredit Danmarks hjemmeside, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om du rent faktisk kan låne – simpelthen om du har luft i din økonomi til at optage et lån.

Hvordan er låneprocessen hos Realkredit Danmark?

Når du skal låne penge hos Realkredit Danmark, skal du ansøge om det. Dette gør du via deres hjemmeside, hvor du også finder en oversigt over forskelle samt fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper. Efter du har sat dig ind i dette, kan du ansøge om lånet. Det er en hurtig og nem proces, der ikke kræver meget tid, og faktisk kræver ansøgning ved Realkredit Danmark også forholdsvis meget færre oplysninger om dig, end andre låneudbydere gør. Du skal blot svare på hvilket lån du ønsker, om du ønsker afdragsfrihed samt hvilket beløb, du gerne vil låne, og så kan du sende ansøgningen afsted! Hvis du dog stadig er i tvivl om forskellene mellem låntyperne, og hvilken der vil være mest fordelagtig for dig, kan du altid kontakte realkreditinstituttet og rådføre dig med dem, da de jo er eksperter på området og sidder klar til at hjælpe dig. Du kan både gøre dette over telefon eller mail, men du kan også vælge at booke et møde med en rådgiver, så du er sikker på at få svar på alle dine spørgsmål, og så du føler dig helt sikker ved at optage dit lån.

Når først din ansøgning er sendt afsted, skal den godkendes af Realkredit Danmark, hvorefter du får et tilbud på lånet, som du skal underskrive.