Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed

Jyske Bank

TRUSTPILOT SCORE: 2.7 / 10

Jyske Bank er den næststørste bank i Danmark efter Danske Bank og har ud over bankforretninger i hele Danmark også flere datterselskaber. Jyske Bank blev grundlagt i 1967 og er siden blevet drevet af administrerende direktør Anders Christian Dam på hovedsædet i Silkeborg.

Hvad kan man låne i Jyske Bank?

Der findes forskellige lånetyper hos Jyske Bank alt efter, hvad du vil låne penge til. Som to større hovedgrupper har banken lån til bil og lån til bolig.

Ved billån tilbyder Jyske Bank tre forskellige måder at låne på. Du kan enten optage et lån med en variabel rente, et lån på en Totalkonto eller et lån i din friværdi, hvis du i forvejen ejer en bolig, du kan låne i. Når du låner på en Totalkonto, har du mulighed for at trække penge, du allerede har stående i banken, fra lånet, når der beregnes udgifter. Så hvis du vil låne 200.000 kr. og har 50.000 stående på din konto, skal du kun betale renter af de resterende 150.000 kr.

Ved boliglån tilbyder Jyske Bank fem forskellige måder at låne på, som blandt andet afhænger af, hvilken type bolig, du vil låne til – om det er ejerbolig eller andelsbolig. Du kan både få lån med fast rente og variabel rente, lån med fleksibel rente og renteloft, eller lån som kan indfris med kun 5 dages varsel.

Hvis du vil låne til andet end bil eller bolig, kan du også det. Her afhænger lånet bare mere af din økonomiske situation, end de andre lån gør og er ikke helt det samme som hvis du er på jagt efter det billigste kviklån hvor du nok skal kigge andre veje.

Kriterier for at låne hos Jyske Bank

Hvis du vil låne penge hos Jyske Bank, er der forskellige faktorer, de lægger vægt på i beregningen af, hvor meget du kan låne. Det er vigtigt, at du viser, at du kan spare op, så de kan se, at du ikke bruger hele din løn hver måned, men faktisk har plads og overskud til at kunne betale af på et lån. Du skal afdrage på din gæld, så du mindsker bankens risiko ved at låne dig penge. På den måde vil de i fremtiden være mere tilbøjelige til at låne dig penge. Du skal derudover gøre plads i dine udgifter til uforudsete udgifter ved siden af din gæld, så de ved, at du kan betale af på din gæld, selvom der forekommer uforudsete udgifter. Sidst skal du lave et budget over dine indtægter og udgifter, så du viser, at du har et overblik over din økonomi. Derudover er det en god måde at vise de tre ovenstående ting til banken også. Du kan hente hjælp til at lægge et budget på Jyske Banks hjemmeside.

Hvordan er låneprocessen hos Jyske Bank?

Når du vil låne penge hos Jyske Bank, skal du ansøge om det. Det gør du ved at kontakte Jyske Bank, der vil hjælpe dig gennem processen med at låne og også rådgive dig om, hvor meget du kan låne, samt hvilken lånetype, der passer bedst til dig og vil være billigst i længden.

Du kan dog komme banken i forkøbet og selv beregne dit lån, enten i forhold til hvor meget du gerne vil låne, eller i forhold til hvor meget du kan betale af hver måned. Du kan derudover også regne på de forskellige bil- og boliglån, så du selv kan sammenligne dem efter dine behov, før du kontakter banken til en videregående snak.