Folkesparekassen er en dansk sparekasse, der blev dannet i 1983. Hovedsædet er placeret i Silkeborg, og sparekassen har desuden afdelinger i Aarhus og Odense. Folkesparekassens kunder er dog fordelt på hele landet. Folkesparekassen er et solidt pengeinstitut, der har respekt for både mennesker og miljø, og den tror samtidig på fællesskabet. Sparekassen slår sig på at være en grøn bank, som er baseret på reelle værdier. Folkesparekassen ønsker et retfærdigt økonomisk system og arbejder for, at den enkelte kunde får mulighed for en bæredygtig økonomi. Sparekassens værdigrundlag er baseret på JAKs idéer om et rentefrit pengesystem, hvor penge blot skal ses som et byttemiddel og ikke som en vare, der kan tjenes penge på. Folkesparekassen spekulerer derfor ikke for de penge, som kunderne har stående i sparekassen. Folkesparekassen kan derfor være en interessant og meget attraktiv sparekasse for rigtig mange mennesker, da den skiller sig ud fra langt de fleste banker og sparekasser i Danmark. Folkesparekassen tilbyder finansielle ydelser og rådgivning til både privat- og erhvervskunder.
Folkesparekassen tilbyder flere forskellige lån til både privat og erhverv. Som privat er der mulighed for at låne penge til en bred vifte af formål – herunder blandt andet til bolig, bil og andre private anliggender. Som erhvervsdrivende er der mulighed for at låne penge til den daglige drift og til finansiering af anlægsaktiver, mens der også er mulighed for at optage såkaldte ØKOlån til bæredygtige erhverv.
Når man har et ønske om at få finansieret et køb af en bolig, tilbyder Folkesparekassen forskellige former for lån. Sparekassen samarbejder med Totalkredit, hvor et eventuelt realkreditlån til køb af bolig kan optages hos, og hos Folkesparekassen er der desuden mulighed for at optage et prioritetslån som alternativ til realkreditlånet. Et prioritetslån kan erstatte hele realkreditlånet, men det kan også bruges i kombination med et realkreditlån. Et prioritetslån vil hos Folkesparekassen have en rente, der er startende ved 2,15 % med en ÅOP på 2,60 %. Hos Folkesparekassen er der også mulighed for at låne penge til ombygning, nybygning eller energiforbedringer.
Folkesparekassen tilbyder en kategori af lån, som de kalder for grønne lån. Kendetegnende for de grønne lån er, at lånene er sammensat, så kunden får den laveste rente, når der spares på energien, eller når der træffes det valg, der gavner miljøet. I denne kategori fås billån, energilån, boliglån og byggekredit. For at en bil hører under denne kategori, skal den køre mindst 18 km/l. Et grønt energilån kan bruges til forbedringer i boligen samt investering i vedvarende energiløsninger. Der er mulighed for at optage et grønt boliglån, når boligen lever op til reglerne om lavenergiklasse 2015, og det samme er gældende, når der er tale om grøn byggekredit.
Folkesparekassen tilbyder også forskellige former for privatlån – herunder kassekredit og forbrugslån, og disse lån kan bruges på lige det, man ønsker.
Hvis man som privatperson har drømme om at realisere et bæredygtigt projekt, er der hos Folkesparekassen ligeledes mulighed for at optage et såkaldt ØKOlån. Til sådanne formål har Folkesparekassen afsat en pulje på 5 mio. kr., som er målrettet bæredygtige formål. Kravet til et sådan projekt er, at det skal gavne miljøet. Et ØKOlån sammensættes individuelt, men det vil kunne have en rente på helt ned til 4,5 %.
Folkesparekassen tilbyder også ØKOlån til erhverv, og i denne forbindelse afsætter Folkesparekassen 20 mio. kr. til denne pulje, som er rettet mod virksomheder, der beskæftiger sig med produktion eller handel med økologiske produkter. ØKOlån er også rettet mod virksomheder, der eksempelvis har valgt en alternativ produktionsform. Et ØKOlån erhverv vil også kunne fås til en rente på 4,5 %, men også her er den afhængig af både lånets størrelse og løbetiden. Hvis man har et ønske om at optage lån i andre erhvervsmæssige sammenhæng, anbefales det at tage kontakt til Folkesparekassen for at tale om de muligheder, der er inden for likviditet til den daglige drift og finansiering af anlægsaktiver.
På Folkesparekassens hjemmeside er der mulighed for at finde renter og gebyrer for alle lån.
Når man ønsker at låne penge hos Folkesparekassen, sker det på et personligt møde i banken. Et møde kan aftales via telefon eller mail, og på bankens hjemmeside er der desuden mulighed for at udfylde en formular, hvis man har et ønske om at blive kunde i sparekassen. Når man ønsker at tale med Folkesparekassen om et lån, anbefales det at tage kontakt til den afdeling, der ligger tættest på, hvor man bor. Det er dog ikke en forudsætning for at blive kunde i Folkesparekassen, at man bor i nærheden af en sparekassens afdelinger. Når man har aftalt et møde med en rådgiver, skal man via Folkesparekassens hjemmeside indsende de dokumenter, som sparekassen ønsker at modtage forud for et rådgivningsmøde. Der er her tale om oversigt over bankkonti, legitimation, de seneste tre måneder lønsedler, den seneste skatteopgørelse, pensionsrapport, restgældsoversigt samt 12 måneders budget. Det er disse informationer, der danner grundlag for, om Folkesparekassen kan tilbyde et lån.
Its not easy or fun to save. We update our Facebook page down small tricks, which makes life easier for those who want to have a plus in the account.
Go to facebook