Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Tilbage til oversigten

Robotstøvsuger Test

Written: 4. september 2019

En robotstøvsuger kan gøre dit hjem rent, mens du er på arbejde. Du kan selv indstille den til at støvsuge på bestemte tidspunkter. De bedste modeller er blevet så gode, at du ikke selv behøver at støvsuge længere. I dag kan du blot lade robotstøvsugeren klare støvsugningen. Selv kan du blot sidde med benene oppe.

Det er dog ikke nemt at finde en god robotstøvsuger. Udvalget er nemlig stort og de mange modeller adskiller sig på baggrund af mange parametre. Heldigvis kan du finde inspiration til valget af robotstøvsuger herunder, hvorfor det bliver nemmere at vælge den rette. Vælg dog altid med afsæt i dine egne behov og krav.

iRobot Roomba 605

 • Batteri: xLife 3.000 mAh
 • Beholderkapacitet: 0,6 liter
 • Arbejdsareal: Mellem 50 og 60 m2
 • Filtertype: AeroVac
 • Køretid: Op til 60 minutter
 • Ladetid: Cirka 3 timer
 • Lydniveau: 61 dB
 • Mål: B: 34 cm. x D: 34 cm. x H: 9,3 cm.

 

ForhandlerPrisInformation
1.299 DKKSe produkt

iRobot er én af de førende producenter af robotstøvsugere. Det er dog ikke alle deres modeller, der er dyre. Det beviser de med deres Roomba 605. Her får du en robotstøvsuger til en lav pris, der fortsat er effektiv, og giver dig mulighed for at slappe af. Derfor er det også en robotstøvsuger, du roligt kan vælge at investere i.

Den er desuden nem at betjene. Det kræver ikke andet end et enkelt tryk. Med et tryk på en enkelt knap kan du sætte støvsugeren i gang med at gøre rent. Dertil er den også blevet udstyret med et væld af nødvendige funktioner, der sikrer dig pæne og rene gulve. Derfor kan du komme hjem til en ren bolig hver eneste dag.

Udstyret med en AeroVac-beholder

iRobot har udviklet deres helt egne støvbeholdere, de har valgt at kalde for AeroVac-beholdere. Det er en forbedret version af de tidligere støvbeholdere, der blot har været ét stort rum. Det er en beholder, der gør den bedre til at suge skidt fra gulv og børster ned i støvbeholderen. Derfor får du et bedre resultat.

Derfor bliver børsterne ikke udsat i samme grad som tidligere. Det er en klar fordel, da det gør din rengøring mere effektiv. Endvidere er det også ensbetydende med at filtrene er blevet bedre. Det giver en mere lydløs rengøring. Samtidig er AeroVac-beholderen også ideel mod ekstra beskidte steder i hjemmet.

Kommer med et forbedret børstemodul

Det er ikke kun støvbeholderen, der er blevet forbedret på iRobot Roomba 605. Det gør sig også gældende for børstemodulet. Det er nemlig også blevet forbedret, hvorfor det er endnu bedre til at opsamle skidt og hår fra gulvet. Samtidig er det i form af et mere lukket system, så det ikke kræver nær så meget vedligehold.

Roomba 605 er også blevet udstyret med en tre-armet børste, der er placeret i den ene side af robotten. Det garanteret at den også får alt støv langs vægge og lister med, når den kører rundt i din bolig. Derfor er det også tydeligt, at der ikke er gået på kompromis med børsterne, når det kommer til den nye Roomba 605.

Et væld af sensorer er integreret

Sensorer er en stor del af en robotstøvsuger. Derfor er denne robotstøvsuger også blevet udstyret med en lang række sensorer. Den er blandt andet udstyret med en støvsensor, der sørger for at robotten kører en ekstra omgang, hvis der er meget beskidt. Derfor er du sikret, at den altid får gjort fuldstændig rent.

Det er dog ikke den eneste sensor, der er integreret i denne maskine. Den er også blevet udstyret med en effektiv trappesensor, så den ikke kører ud over trappe og afsatser. Den er også udstyret med en række sensorer, der registrer vægge, forhindringer m.m., så den kan undgå diverse forhindringer på sin vej.

Vorwerk Kobold VR300

 • Batteri: Li-Ion (14,4 V / 84 Wh)
 • Lydniveau: 70 dB (67 dB i ECO Mode)
 • Beholderkapacitet: 0,5 liter
 • Køretid: Mellem 60 og 90 minutter
 • Arbejdsareal: Op til 120 m2
 • Filtertype: Allergivenligt
 • Ladetid: Cirka 2 timer
 • Mål: B: 34 cm. x D: 34 cm. x H: 9 cm.
 • Garanti: 2 år

 

ForhandlerPrisInformation
7.102 DKKSe produkt

Her får du Vorwerks seneste skud på stammen inden for robotstøvsugere. Det er dertil også deres topmodel. Derfor er det en robotstøvsuger, der er i stand til at levere enestående resultater. Derfor bliver den hurtigt din nye bedste ven. Det er nemlig en robot, der sørger for en både hurtig og klinisk rengøring i hele dit hjem.

Faktisk har den en udformning, der gør den i stand til at støvsuge helt op til 99% af det samlede gulvareal i dit hjem. Vorwerk er af tysk oprindelse og er i høj grad kendt for deres utrolige sugeevne og pålidelighed. Du er derfor sikret, at du får en støvsugerrobot, der er i stand til at levere fremragende rengøringsresultater.

Udstyret med avanceret tysk teknologi

Kobold VR300 er baseret på en avanceret tysk teknologi, hvad angår både motor, børste og software. Derfor er det en robotstøvsuger, der sikrer rengøringskvalitet i verdensklasse. Den kan rengøre alle husets rum, som den nemt kan køre mellem. Dens udformning gør den nemlig i stand til at klare dørtrin på op til 2 centimeter.

Den er designet med en effektiv D-form, der gør robotten i stand til at trænge ind i alle kroge og kanter. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt der efterlades støv langs kanter og hjørner, når Kobold VR300 har kørt en tur. Tværtimod, så får den alt med, hvorfor du efterlades med et hjem, der er skinnende rent.

Kraftig sugeevne giver gode rengøringsresultater

Der er mange aspekter, der er vigtige, når du skal købe en robotstøvsuger. Én af dem er dog dens sugeevne. Det er de godt klar over hos Vorwerk. Derfor kan deres Kobold VR300 præstere en sugeevne, der er så kraftig, at den kan klare gulvtæpper med en fiberlængde på op til 2 cm. Den kan derfor støvsuge hele din bolig.

Det er også værd at pointere, at det er en robot, der er udstyret med et kraftigt batteri. Derfor er den i stand til at køre i 90 minutter, før den løber tør for strøm. Når den løber tør for strøm, så finder den selv tilbage til sin ladestation. Efter at have ladet op, kører den retur til hvor den slap, så den kan færdiggøre dens opgave.

Udstyret med et yderst intelligent navigationssystem

En robotstøvsuger skal selvfølgelig kunne navigere. Derfor er Kobold VR300 blevet udstyret med et yderst intelligent navigationssystem. Det er i stand til at memorere husets rum på systematisk vis. Det sker ved hjælp af en række lasersensorer, der er integreret hele vejen rundt om robotstøvsugeren fra Vorwerk.

Der fås også en velfungerende og intuitiv applikation til iOS og Android, som tillader dig at styre robotten. Fra denne applikation får du adgang til en lang række unikke funktioner. Du kan blandt andet starte robotten, indstille tidsplaner og tegne linjer til såkaldte No Go-zoner. Den viser desuden også status på støvbeholderen.

Philips FC8776/01

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Arbejdsareal: Op til 100 m2
 • Filtertype: 3M Filter
 • Køretid: Op til 130 minutter
 • Ladetid: Cirka 4 timer
 • Lydniveau: 58 dB
 • Mål: H: 6 cm. x B: 33 cm. x D: 33 cm.
 • Garanti: 2 år

 

ForhandlerPrisInformation
2.192 DKKSe produkt

Hvis du gerne vil have din rengøring klaret med stil, så er det en Philips FC8776/01 SmartPro Compact, du skal have fat i. Den giver dig en grundig rengøring, når du ønsker det. Du kan nemlig blot sætte den til at køre, når du er på arbejde. Den har også et TriActive XL-mundstykke, der giver dig en effektiv og grundig rengøring.

Den kan dertil bryste sig af et slankt design, da den kun måler 33 cm. i diameter og 6 cm. i højden. Som følge af dette, så er det nemt for den at komme rundt på selv de smalle steder i hjemmet. Den kommer også med en 24-timers planlægningsfunktion, så du kan planlægge dens næste rengøringssession 24 timer i forvejen.

Fire integrerede rengøringsindstillinger

Du skal ikke være i tvivl om, at det er en robot, der gør sit arbejde ordentligt. Det er der flere grunde til, men det handler dog særligt om dens fire forskellige rengøringsindstillinger. Den er i stand til selv at vælge den, der er mest hensigtsmæssig og effektiv. Derfor leverer den altid den mest effektive rengøring i hvert rum.

Dertil får du også mulighed for at styre din Philips FC8776/01 SmartPro Compact via den fjernbetjening, der følger med. Ved hjælp af denne fjernbetjening kan du få din robot til at starte og stoppe. Du kan dertil også styre den i alle retninger, ændre dens rengøringsbane eller blot dirigere den tilbage til sin ladestation.

Kommer med et Smart Detection System

Den er udstyret med et Smart Detection System, der er udviklet af Philips selv. Det består af en kombination af smarte chips, gyroskop og accelerometer. Det er et system, der er med til at gøre robotten enormt effektiv. Den er i stand til at forstå rummet og vælger herefter den strategi, der passer bedst til det givne rum.

Derfor er du garanteret, at det bliver rengjort hurtigst muligt. Den ender ikke med at sætte sig fast og sørger selv for at vende retur til sin ladestation, når den mangler strøm. Den er udstyret med seks infrarøde sensorer til registrering og undgåelse af diverse forhindringer.  I sidste ende medfører det en helt ren bolig.

Udstyret med det effektive TriActive XL-mundstykke

Som der også tidligere er givet udtryk for, så har Philips valgt at udstyre deres FC8776/01 SmartPro Compact med et TriActive XL-mundstykke. Det brede mundstykke er med til at sikre et effektivt og grundigt resultat. Det kan nemlig dække et dobbelt så stort gulvareal i ét strøg. Derfor er den også meget hurtigere færdig.

Endvidere er det også et mundstykke, der er udstyret med tre luftindtag, der samler støv forfra og i begge sider. Ikke nok med det, så samler det fleksible bånd det tilbageværende støv, så du får det hele med. Den kan endda også samle støv i hjørner og ved fodlister, da Philips har udstyret den med ekstra lange børster.

iRobot Roomba 980

 • Batteritype: Lithium-Ion (3.300 mAh)
 • Beholderkapacitet: 0,42 liter
 • Køretid: Op til 120 minutter
 • Ladetid: Cirka 3 timer
 • Lydniveau: 58 dB
 • Filter: HEPA
 • Mål: B: 35 cm. x D: 35 cm. x H: 9,2 cm.

 

ForhandlerPrisInformation
4.799 DKKSe produkt

Roomba 980 er en professionel robotstøvsuger, der er udviklet med afsæt i de mange erfaringer, iRobot har gjort sig siden deres første Roomba blev sendt på markedet i 2002. Derfor er Roomba 980 også én af de bedste robotstøvsugere på markedet. Det har det været siden den først blev sendt på markedet.

iRobot Roomba 980 er en robotstøvsuger, der er blevet testet af et væld af forskellige medier. I flere af disse tilfælde er den blevet udråbt som testvinder. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at det er et godt køb. Det er der flere årsager til, men det skyldes i høj grad at den teknologisk er med helt i front på markedet.

En smart og intelligent robotstøvsuger

Den er i stand til at rengøre hele dit hjem. Den er nemlig udstyret med det nye iAdapt 2.0. Den kan navigere ved hjælp visuel lokalisering, som hjælper robotstøvsugeren med at navigere rundt i dit hjem – og holde styr på placeringen. Den kan navigere rundt i flere rum, hvor den tilpasser sig til hvert rum, den kører rundt i.

Robotten kan køre i op til to timer, hvorfor den har en fornuftig køretid. Den egentlige køretid afhænger dog af omgivelserne, men den kan selv finde vej tilbage til sin ladestation, når den er løbet tør for strøm. Efter at have ladet op, kan den selv finde tilbage til det sted, hvor den stoppede, for at færdiggøre sin støvsugning.

Simpel og brugervenlig robotstøvsuger

Ved hjælp af den nye iRobot Home-applikation, kan du rengøre og planlægge robottens støvsugning på nem og enkel vis. Det kan du tilmed gøre for hvert et sted i verden. Denne applikation giver dig også mulighed for at ændre rengøringsindstillinger, se status på diverse rengøringsjobs og et væld af øvrige funktioner.

Du kan selvfølgelig også forudindstille den til at køre på bestemt tidspunkter. Det kan den endda gøre op til syv gange pr. uge. Den er også i stand til at tilpasse sig til enhver gulvtype – helt automatisk. Derfor er du sikret at den kan klare tæpper, fliser, trægulve og laminat. Du kan derfor lade den klare hele boligen.

Er grundig og effektiv i sit arbejde

Den er udstyret med en funktion, iRobot kalder for TæppeBoost. Den er udstyret med iRobots innovative AeroForce-rengøringssystem, der har denne funktion integreret. Når den kører over et tæppe, får den op til 10 gange mere sug. Det sker ved at den automatisk øger sin ydeevne, når støv og snavs skjules i et tæppe.

iRobot har selvfølgelig også udstyret deres Roomba 980 med roterende sidebørster. Disse børster er i stand til at skubbe affald ind foran robotten. Herefter bliver det selvfølgelig suget op. Du er derfor sikret, at den får støv med fra kanten og i snævre hjørner. Slutteligt bør det også nævnes, at den kommer med et HEPA-filter.

Severin RB7025

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Beholderkapacitet: 0,35 liter
 • Filtertype: HEPA
 • Arbejdsareal: Op til 100 m2
 • Ladetid: Omtrent 6,5 timer
 • Køretid: Op til 90 minutter
 • Mål: B: 28 cm. x D: 28 cm. x H: 7 cm.
 • Vægt: 1,5 kg.

 

ForhandlerPrisInformation
686 DKKSe produkt

Du kan finde robotstøvsugere i stort set alle prisklasser. Der er mange, der tror, at man er nødt til at betale et højt tusindbeløb. Det har Severin blandt andet bevist med deres RB7025 (kaldes også for Chill). Her får du nemlig en både effektiv og prisbillig robotstøvsuger, der kan klare rengøringen af samtlige gulvtyper i boligen.

Du er derfor sikret, at du kan lade den stå for støvsugning af både hårde gulve og tæpper. Det er dog primært korthårede tæpper, den kan mestre. Er der tale om langhårede tæpper, så skal du have fat i en kraftig model. Hvis du leder efter en simpel robotstøvsuger, der kan klare små opgaver, så er det denne, du er på jagt efter.

Kan let komme til under møblerne

Det er ikke alle robotstøvsugere, der er lave nok til at komme ind under dine møbler. Det er dog ikke noget, du skal være bekymret for, hvis du vælger at investere i en Chill fra Severin. Den er nemlig kun 7 centimeter høj, hvorfor den nemt kan komme ind under de fleste løber. Det tæller alt lige fra sofaer og stole til TV-borde.

Den kan dog også komme helt ind i hjørnerne. Det skyldes at den er udstyret med ekstra lange sidebørster. Det er ikke kun i hjørnerne at disse børster er gode at have. De er nemlig også med til at sikre, at du får støv med langs kanterne. På trods af den lave pris, så er det en robot, der kan klare rengøringen i hele din bolig.

En robot, der er let at betjene

Nogle robotstøvsugere er blevet så avancerede og fyldt med funktioner, at de ikke længere er brugervenlige. Det undgår du dog med Severin RB7025, da den er let at betjene. Du skal blot placere den på det areal, hvor den skal køre, tænde for den og lade robotten klare resten. Derfor bliver det ikke meget nemmere for dig.

Den kan også bryste sig af at arbejde støjsvagt. Den kan dertil køre i op til 90 minutter på én opladning. Det er derfor en robotstøvsuger, der kan klare et arbejdsareal på helt op til 100 kvadratmeter. Den er dog ikke helt så effektiv, hvis du har husdyr, hvorfor du i en sådan sammenhæng er bedre tjent med en anden model.

Udstyret med effektive trappesensorer

Severin har selvfølgelig også udstyret robotten med en effektiv trappesensor. Den sørger for at robotten ikke kører ud over afgrunde. Det er derfor ikke kun i forbindelse med trapper, at det er en effektiv sensor. Fronten er blevet beklædt med en gummiliste, der sørger for at der ikke bliver lavet mærker på vægge eller møbler.

Det kan være svært at vælge den helt rette model til dit behov. Severin Chill er dog en model, der i høj grad udmærker sig ved at være én af de mest prisstærke modeller på markedet. Samtidig gør den også hvad den lover, om end du er nødt til at gå på kompromis med nogle ting. Der er f.eks. ingen mobilapplikation til den.

Ecovacs Deebot SLIM2

 • Batteritype: Lithium
 • Filtertype: High Efficiency-filter
 • Lydniveau: 60 dB
 • Køretid: Mellem 90 min. og 110 min.
 • Arbejdsareal: Op til 100 m2
 • Ladetid: Omtrent 4 timer
 • Beholderkapacitet: 0,35 liter
 • Mål: D: 30 cm. x B: 30 cm. x H: 5,7 cm.

 

ForhandlerPrisInformation
2.196 DKKSe produkt

Vil du gerne være fri for det hårde arbejde, der er forbundet med at skulle støvsuge hele dit hjem? I så fald er det værd at tage et kig på Deebot SLIM2 fra Ecovacs. Her får du en robot, der er udviklet til at kunne klare den daglige rengøring for dig, så du selv kan slappe af. Derfor slipper du helt for at svinge støvsugeren.

Det er dertil en robot, der kan bryste sig af et lavt design. Som følge af dette, så er det muligt for robotten at komme rundt omkring og ind under alle dine møbler. Der kommer derfor ikke til at være områder i din bolig, der ikke er blevet støvsuget. Derfor er du sikret, at du får et effektivt resultat til en lav pris med denne robot.

Den samler al hår, støv og snavs

Du kan være helt sikker på at den er i stand til at samle al hår, støv og snavs op. Den er oven i købet blevet udstyret med en række forskellige rengøringsprogrammer, der er med til at sikre dette. Du kan selv vælge blandt de forskellige rengøringsprogrammer, alt efter hvordan du ønsker robotstøvsugeren skal gøre rent.

Der er flere årsager til at den giver en grundig rengøring. Det er dog i høj grad som følge af dens sugemetode. Her er nemlig tale om en såkaldt tangle-free sugemetode. Det er en metode, der er med til at sikre at snavs og hår ikke ender med at sætte sig fast i børsten. Det er med til at garantere et sublimt rengøringsresultat.

Kommer også med en integreret moppefunktion

Den unikke robotstøvsuger fra Ecovacs kan ikke blot støvsuge. Den er nemlig også blevet udstyret med en effektiv moppefuktion. Det er selvfølgelig med til at sikre at du får en mere grundig rengøring samtidig med støvsugningen. Du kan derfor komme hjem til et skinnende rent gulv hver dag, hvis du bruger denne moppe.

Du er sikret en effektiv rengøring af dit hjem. Den er ikke blot effektiv i brug, men du kan også selv indstille den, så den bedst kan klare rengøringen i din bolig. Det bedste af det hele er, at du kan styre det hele direkte fra en applikation. Derfor behøver du ikke andet end en smartphone, hvis du ønsker at styre robotten.

Planlæg rengøringen vha. en applikation

Ecovacs har udviklet en applikation til deres Deebot SLIM2. Ved hjælp af denne applikation kan du styre stort set alle aspekter af robotstøvsugeren. Det er blandt andet muligt for dig at planlægge rengøringen, så du kan sætte den til kun at køre, når du ønsker. Du kan f.eks. lade den køre, mens du er på arbejde eller ude.

Deebot SLIM2 er også blevet udstyret med en sensor, der er i stand til at opfange forhindringer på sin vej. Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for stoleben, vaser og andet. Derfor er du sikret, at den ikke kører ind i noget, som den kan beskadige. Samtidig kommer den selvfølgelig også med en trappesensor.

Vorwerk Kobold VR200

 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Filtertype: Allergivenligt
 • Køretid: Mellem 60 min. og 90 min.
 • Beholderkapacitet: 0,5 liter
 • Arbejdsareal: Op til 120 m2
 • Lydniveau: 70 dB
 • Ladetid: Omtrent 3 timer
 • Garanti: 2 år
 • Mål: Dia.: 34 cm. x H: 9 cm.

 

ForhandlerPrisInformation
5.999 DKKSe produkt

Hvis du er på jagt efter en robotstøvsuger, der er både effektiv og hurtig, så bør du overveje at investere i en Vorwerk Kobold VR200. Det er én af de bedste modeller på det danske marked, da den udmærker sig på op til flere punkter. Den har dog især gjort sig bemærket ved at have en helt eminent sugeevne og -kapacitet.

Det er dog også værd at fremhæve, at der er tale om en robotstøvsuger, der kan bryste sig af en tysk kvalitet og driftssikkerhed. Det er naturligvis også noget, der har gjort dette til en anerkendt model. Det er bl.a. én af grundene til at den er blevet kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk og hos op til flere andre medier.

Kører efter et laserstyret navigationssystem

Dertil får du også en intelligent robotstøvsuger. Den kører nemlig efter et laserstyret navigationssystem. Det er med til at sikre, at den altid kommer godt rundt i hjemmet, og ikke efterlader områder, hvor den ikke gør rent. Samtidig er den også i stand til at komme vidt omkring i din bolig på blot en enkelt opladning.

Den kan nemlig klare helt op til 120 kvadratmeter på én opladning. Det er svarende til mellem 60 og 90 minutters driftstid. Som følge af den lave højde på Kobold VR200, så er robotten i stand til at komme ind på selv de laveste steder i din bolig. Derfor er du sikret, at den giver dig en perfekt rengøring – overalt i boligen.

Kan bryste sig af en kraftig sugeevne

Vorwerk har valgt at udstyre deres Kobold VR200 med en specialudvikelt tysk DC-motor. Det er en motor, der er i stand til at skabe en kraftig sugeevne. Faktisk er sugeevnen så kraftig, at den sagtens kan støvsuge tæpper, der har en fiberlængde på op til 2 centimeter. Derfor kommer den godt rundt på alle gulvtyper.

Kobold VR200 kan desuden klare flere rum. Derfor skal du ikke selv rundt og flytte den, når den er færdig med et rum. I stedet kan den selv køre rundt mellem de forskellige rum i din bolig. Den kører dog ikke videre til et rum, før den fortsætter til det næste. Derfor kan den naturligvis også klare dørtrin mellem lokalerne.

Finder selv tilbage til sin ladestation

Den har en god driftstid, men har dog alligevel brug for at lade op undervejs, hvis du bor i en stor bolig. Hvis den løber tør for strøm undervejs, så sørger den selv for at vende retur til sin ladestation. Når den igen har fået strøm på sit batteri, så kører robotten selv tilbage til hvor den stoppede og fortsætter sin støvsugning.

Den er også udstyret med en vægsensor og tre yderligere sensorer, der forhindrer robotten i at køre udover diverse afsatser. Dertil har den (som den eneste på markedet) hele tre ultralydssensorer, der kan hjælpe den med at genkende forhindringer, som laseren ikke kan genkende. Det kan f.eks. være vaser af glas eller akryl.

iRobot Roomba 966

 • Batteritype: Lithium-Ion (1.800 mAh)
 • Arbejdsareal: Op til 185 m2
 • Ladetid: Omtrent 2 timer
 • Beholderkapacitet: 0,5 liter
 • Køretid: Op til 75 minutter
 • Filtertype: HEPA
 • Lydniveau: 58 dB
 • Mål: B: 35 cm. x D: 35 cm. x H: 9,1 cm.

 

ForhandlerPrisInformation
4.499 DKKSe produkt

Her er der tale om én af de mest populære modeller i 900-serien fra iRobot. Det er ikke en titel, den har fået uden grund. Den finder rundt i dit hjem på effektiv vis, holder selv styr på sin lokalitet og kan selv køre retur til sin ladestation, når der er behov for det. Du skal faktisk slet ikke have noget med den at gøre til dagligt.

Du kan derfor også være helt sikker på, at du får en robot, der i løbet af kort tid bliver din bedste ven. Den er i stand til at tage sig af din støvsugning, mens du ikke er hjemme. Derfor er du sikret, at du hver dag kommer hjem til et rent hjem. Du skal ikke længere selv tage dig af støvsugningen, men kan blot smide sig på sofaen.

Det bliver ikke meget smartere

iRobot har valgt at udstyre deres Roomba 966 med et smart system, de kalder for iAdapt 2.0. Det er baseret på visuel lokalisering. Det er med til at sikre, at det er en robot, der nemt og effektivt kan finde rundt i dit hjem og holde styr på hvor den har kørt. Den kan også selv finde ud af at oplade, når der er behov for det.

Den er i stand til at køre ca. 75 min. på en opladning. Hvis det ikke er nok, så kan den selv vende retur til sin ladestation. Når den har fået strøm på sit batteri igen, så kan den også selv køre retur til hvor den slap. Det er derfor også en støvsuger, der kan tage sig af støvsugningen i hele din bolig, så du ikke selv skal gøre noget.

Er udstyret med flere sensorer

Den er i stand til at finde rundt i dit hjem som følge af de sensorer, der er i enheden. Den kommer dog også med sensorer, der kan registrere både snavs, støv og hår. Det er også en sensor, der sikrer, at den er særligt effektiv på de områder, hvor der er behov for det. Derfor er du sikret, at der altid er rent, når den er færdig.

Dertil kommer den også med et AeroForce® 3-Stage Cleaning System. Det er et system, der gør at du får op til 50% bedre rengøring. De drejende sidebørster sørger for at alt snavs bliver skubbet ind under robotten, så den får det suget op. Derfor er du også sikret, at den kan tage støv med, der ligger i hjørner og ved kanter.

Du kan styre det hele via en applikation

Du kan styre stort set alle aspekter af din Roomba 966 ved hjælp af iRobot Home-appen. Du kan derfor nemt styre din rengøring. Det tæller blandt andet at starte den når som helst, uanset hvor du befinder dig. Du kan også følge med i status på rengøringen, hvorfor du kan se, om den skulle være stødt ind i noget og er stoppet.

Den kan selv registrere hvilken gulvtype, den kører på og indretter sig herefter. Derfor får du altid et effektivt resultat, når du lader den køre rundt og støvsuge i din bolig. Det bør også nævnes at den kan fange partikler, der er så små som 10 microns. Derfor kan den opfange 99% af alle allergener, pollen og støvpartikler.

Hvorfor skal jeg købe en robotstøvsuger?

Der kan være mange årsager til at investere i en robotstøvsuger. Det er dog primært som følge af, at du ikke længere skal bruge dine aftener og weekender på at støvsuge din bolig. Med en robotstøvsuger får du ekstra hjælp til støvsugningen, da du ikke længere selv behøver at stå for det, som du hidtil har været vant til.

Hvis du vælger at investere i en god robotstøvsuger, så kan du være helt sikker på at støvsugning er fortid. I dag er de bedste modeller så effektive at de kan fjerne alt fra hundehår til nullermænd. Derfor behøver er du ikke nødt til at svinge støvsugeren selv, for at sikre at det er helt rent efter din robotstøvsuger har kørt.

Derfor er det også primært en investering, der giver mening, hvis du er træt af at støvsuge på egen hånd. En robot kan sagtens klare det hele for dig, men så kan du dog ikke nøjes med én af de billige modeller. Hvis du har i sinde at købe en robot, der kan stå for det hele for dig, så er du nødt til at vælge én af de dyre modeller.

Heldigvis bliver robotstøvsugerne generelt bedre og mere effektive. Derfor kan du finde et stort antal, du kan overlade hele støvsugningsprocessen til. Du bør derfor ikke tøve med at foretage en sådan investering, hvis du gerne vil være fri for at støvsuge. Det er dog en smagssag, hvorvidt man mener, at det er pengene værd.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger robotstøvsuger?

Der er mange ting, der skal inddrages i dine overvejelser, hvis du skal købe en robotstøvsuger. Derfor er det også et valg, der skal træffes med stor omhu. Som følge af dette er du nødt til at være tålmodig, hvis du har i sinde at købe en robotstøvsuger. Det kræver dog også, at du har en vis viden om de vigtigste parametre.

Står du over for at skulle købe din første robotstøvsuger, så kan det være svært at vide, hvad du skal gå efter. Hvis det gør sig gældende for dit vedkommende, så kan du heldigvis læse om de mest essentielle aspekter herunder. Derfor gør du klogt i at læse nærmere om dette, så du kan vælge den helt rette robotstøvsuger.

Arbejdsareal

Du skal selvfølgelig vælge en robotstøvsuger med et godt arbejdsareal. Det er dog særligt vigtigt, hvis du skal bruge en robotstøvsuger i en større bolig. Det er nemlig ikke alle modeller, der kan bryste sig af et stort nok arbejdsareal. Derfor er det også noget, du er nødt til at være opmærksom på, når du skal vælge robot.

Et stort arbejdsareal er dog ikke nok. Det er også vigtigt, at den har en god køretid. Det er fint, at den har en stor støvbeholder, så den kan støvsuge i lang tid, men har den ikke et batteri, der understøtter dette, så er du lige vidt. Derfor bør du vælge en robotstøvsuger med en lang køretid og et stort arbejdsareal.

Opladningstid

Da en robotstøvsuger er udstyret med et batteri, så skal det også lades op i ny og næ. Derfor gør du klogt i at vælge en model, der har en kort opladningstid. Des kortere en opladningstid, den har, des hurtigere kan den være i gang med at støvsuge igen. Opladningstiden varierer en del på de forskellige robotstøvsugere.

I og med at det er noget, der varierer meget, så er du nødt til at være opmærksom på dette. Det kan variere fra få timer op til mere end otte timer. Derfor er der også stor forskel på de enkelte modeller. Faktisk har det stor betydning for hvor meget, din robotstøvsuger kan nå at støvsuge i løbet af den tid, du er på arbejde.

Støjniveau

De fleste vælger at købe en robotstøvsuger, fordi de kan lade den køre, mens de er på arbejde. Det er dog ikke altid, at man kun kan nøjes med dette. Hvis du holder ferie, så er du nødt til at lade den køre, mens du er hjemme. Derfor er støjniveauet også noget, du skal være opmærksom på, når du vælger robotstøvsuger.

Nogle robotstøvsuger larmer, mens andre nærmest ikke kan høres. Derfor er det også et aspekt, du bør være særligt opmærksom på. I denne forbindelse bør det selvfølgelig nævnes, at det ikke er alle, der vægter deres robotstøvsugers støjniveau lige højt. Er du sjældent hjemme, så er det eksempelvis ikke nær så vigtigt.

Beholderkapacitet

Når en robotstøvsuger kører rundt og støvsuger, så suger den selvfølgelig støvet op i en beholder. Derfor er det også vigtigt at vælge en model, der er udstyret med en stor beholder. Hvis beholderen ikke er stor nok, så skal den tømmes for ofte. Det kan resultere i en nedsat sugeevne, hvilket gør robotten mindre effektiv.

Der er ikke nogen egentlige regler, du kan tage udgangspunkt i. Det afhænger nemlig af flere ting. Én af de mest essentielle ting at have fokus på i denne sammenhæng, er størrelsen af det areal, den skal støvsuge. Er det et stort areal, så er det også vigtigt at vælge en robotstøvsuger, der er udstyret med en stor støvbeholder.

Sugeevne

En robotstøvsuger er ikke meget værd, hvis den har en lav sugeevne. Hvis den har det, så er den ikke i stand til at fjerne støv, hår m.m. fra dit gulv. Derfor er det også et vigtigt aspekt, når du skal vælge robotstøvsuger. Det er ikke nemt at måle på, men det er dog muligt. Derfor er det heller ikke alle, der skilter med sugeevnen.

I denne forbindelse bør du være opmærksom på, at der er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til robotstøvsugere. Skal du have en god robotstøvsuger, så er du også nødt til at betale for det. Hvis du gerne vil have, at den har en god sugeevne, så er det derfor ikke noget, du får, hvis du ikke betaler.

Sensorer

En robotstøvsuger bruger sensorer til at bevæge sig rundt med. Derfor er det vigtigt at vælge en model med et stort antal effektive sensorer. Hvis du ikke gør det, så kan det ikke garanteres, at den kan navigere rundt på effektiv vis. Samtidig kan du heller ikke være sikker på at den undgår diverse forhindringer på dit gulv.

Hvis du skal sikre, at der er tale om en god robot, så bør du vælge en model, der udstyret med støv-, stød-, og trappesensorer. Des flere sensorer, den har, des bedre er det. Heldigvis er det sjældent noget, der vil være gået på kompromis med, da producenterne af robotstøvsugere er velvidende om at sensorer er vigtige.

Er en robotstøvsuger altid pengene værd?

Det kan virke tiltalende for de fleste at investere i en robotstøvsuger. Det er dog ikke noget, der betyder at det altid er pengene værd. Det er både noget, der gør sig gældende ift. valget af din robotstøvsuger, men også ift. om det kan betale sig at anskaffe en robotstøvsuger. Det kan det nemlig ikke for alle.

Hvis du bor i en meget lille bolig, så er det ikke sikkert, det kan betale sig. En robotstøvsuger er ikke billig, og du skal derfor være villig til at investere en vis sum penge. Skal den blot bruges til at støvsuge en lille bolig på ganske få kvadratmeter, så er det ikke sikkert, det er dét værd, da du blot kan nøjes med en alm. støvsuger.

Derfor er det også svært at vurdere, hvorvidt det er pengene værd at anskaffe en robotstøvsuger. Det er ikke noget, du kan give et specifikt svar på. Det afhænger af dine personlige vurderinger i denne sammenhæng. Er det værd at betale mange tusinde kroner, for at undgå at støvsuge eller kan du klare det på egen hånd?

Hvordan vælger jeg den rette robotstøvsuger?

Det er ikke nemt at vælge den rette robotstøvsuger. Der er et væld af parametre, du skal tage hensyn til. Du er derfor nødt til at vælge med omhu, da du ellers ikke kan være sikker på at du vælger den rette model for dit vedkommende. Heldigvis er markedet stort nok til, at det byder på noget for alle og enhver.

Når du skal købe en robotstøvsuger, så skal du dog ikke blot holde fokus på at vælge blandt de modeller, der er populære. Det er i langt højere grad vigtigt, at det er dine egne kriterier og behov, der er fokus på. Har du ikke fokus på disse, så kan du ikke være sikker på at dit valg af robotstøvsuger er det rette.

Du skal derfor ikke træffe en forhastet beslutning. Tag dig i stedet god tid til at vælge. Ved at være tålmodig, når du vælger, så forøger du dine chancer for en korrekt beslutning. Da det er mange penge, der er tale om, så er det ikke værd at vælge for hurtigt. Husk desuden altid at kvalitet skal prioriteres over pris.

Hvad skal du bruge den til?

Når du skal købe en robotstøvsuger, så skal du købe den med afsæt i, hvad den skal bruges til. Der kan være mange årsager til at investere i en støvsugerrobot. Mange gør det, fordi de ønsker at købe en robot, der kan klare alt, der har med støvsugning at gøre. Andre gør det blot som en hjælpende hånd derhjemme.

Derfor er det vigtigt, du gør op med dig selv, hvad du reelt set skal bruge din robotstøvsuger til. Hvis du har i sinde at den skal kunne erstatte din nuværende støvsuger, så er du nødt til at købe en kraftig model. Derfor er du også nødt til at være villig til at investere en større sum penge i din kommende robotstøvsuger.

Hvis et ikke er dét, der er din plan, men at den blot skal agere som en hjælpende hånd, så du ikke selv skal støvsuge nær så meget, så er behovet ikke nær så stort. I begge tilfælde kan du dog finde frem til et væld af forskellige modeller. Derfor er du også sikret, at du kan finde frem til en model, der passer godt til netop dig.