Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Styr på økonomien – undgå at optage dumme lån på ferien

Written: 5. november 2019

Vi kender det alle sammen; ferie betyder afslapning, og der skal ikke spares på noget. Vil du have dyr vin og god mad, kan det dog hurtigt komme til at gå udover bankkontoen. Holder du styr på din økonomi, kan du undgå at få en ubehagelig overraskelse, næste gang du åbner din mobilbank.

Læg et budget

Skal du have overblik over din økonomi, mens du er på ferie, bør du lægge et budget. Dette kan med fordel være et beløb, som du må bruge dagligt, så du ikke kommer til at bruge alle feriens tiltænkte penge på de første dage.

Når du lægger et budget, er det en god idé at dele pengene ind i forskellige kategorier. Du kan for eksempel have en post til vin, en post til mad og en post til oplevelser. På den måde kan du bruge dine penge med god samvittighed.

Omregn fra fremmed valuta til danske kroner

Skal du holde styr på dit budget, er det vigtigt, at du omregner fra den udenlandske valuta til danske kroner. Oftest er kursen ikke et pænt tal, og derfor kan det være besværligt at foretage denne omregning i hovedet.

Du kan med denne valutaomregner beregne, hvad den udenlandske pris svarer til i danske kroner. Dette er en stor fordel, da det bliver muligt for dig hurtigt at gennemskue, om du står overfor en god handel, eller du skal beholde pengepungen i lommen.

En god opsparing hjemmefra

Skal du undgå røde tal på din bankkonto efter ferien, er det naturligvis en god idé at spare op hjemmefra. En god opsparing kræver, at du hver måned lægger penge fra din løn til side. Der findes dog metoder, som kan hjælpe dig til at spare hurtigtere op.

Én metode kan for eksempel være investering. Inden du foretager din første handel, bør du undersøge, hvilken type investering du har med at gøre. Der kan nemlig være forskel på, hvilken handelsmetode du skal benytte, alt efter typen af investering. Lær mere på mininvestering og tjen penge til ferien.

Vælg det rigtige lån

Er du først kommet i en situation, hvor du bliver nødt til at optage et lån, mens du er på ferie, bør du ikke lade situationen presse dig. Selvom du er i udlandet, må du give dig selv tid til at undersøge, hvilket lån det bedst kan betale sig at optage.

Det kan hurtigt gå galt, hvis du impulsivt vælger at låne penge. Vil du sikre dig, at du optager et lån, som du hurtigt kan betale tilbage, bør du kigge på lånets renter, gebyrer og ÅOP. Regner du dig frem til, at du ikke kan betale lånet tilbage inden for en overskuelig tidsramme, bør du ty til en anden løsning.

Vælg en billig destination

Skal du undgå at bruge mange penge på ferien, kan det være smart at rejse til lande, hvor tingene ikke koster mange penge. En billig destination kan for eksempel være byer i Østeuropa eller måske en by i Asien.