Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Spar penge med et samlelån

Written: 31. januar 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Annonce

Gæld er noget, de fleste af os har i en eller anden grad. Hvor mange har ikke et realkreditlån, som de betaler af på? Gæld er næppe noget de fleste af os ønsker at have, men du kan også gøre meget for at slippe af med din forbrugsgæld. Blandt andet ved at samle dine mindre gældsposter i et større lån. Her får du gode råd til at blive gældfri hurtigere.

Har du mange lån?

Noget som virkelig kan dræne din konto hver måned, er afdrag på adskillige lån. Har du mange lån, som du afdrager på, så betaler du højst sandsynligt også en større sum i rente hver måned. Her kan du med fordel vælge at samle alle dine lån i et større lån, det har den fordel, at du ikke længere betaler en masse små afdrag og renter.

Fordele ved et samlelån

Den klare fordel ved at have et samlelån er, at du ikke skal foretage en masse betalinger hver måned, og det giver dig dermed et bedre overblik over din økonomi. Dertil sparer du også en sum penge på betalingsgebyrer, som du så kan bruge på yderligere afdrag på dit samlelån.

Kort opridset er fordelene ved et samlelån, at du:

  • Sparer penge på renter
  • Får ryddet op i dine månedlige betalinger
  • Potentielt kan være gældfri før tid

Derudover giver det også bare mere ro i din hverdag, at du kun har ét lån, som du skal betale af på. Dermed skal du ikke gå og tænke så meget over, hvornår dit lån A og dit lån B er blevet betalt. Det kræver dog naturligvis også, at du ikke går ud og optager ny gæld.

Nedbring din gæld hurtigt med disse metoder

Hvis du gerne vil nedbringe din gæld, er det ikke nok bare at optage et større lån, som du betaler dine mindre lån med. Du bør også forhøje dine afdrag betragteligt. For selvom det kan være rart at have lidt mere imellem hænderne, fordi du ikke betaler så mange penge i månedlig rente, vil det til en hver en tid være bedre at bruge det forhøjede rådighedsbeløb på gældsafdrag. På den måde bliver du hurtigere gældfri, og du vil dermed hurtigere have et væsentligt højere rådighedsbeløb.

Der findes to populære måder at komme hurtigere ud af gældsfælden, hvis du ikke vælger et samlelån. Det er:

  • Lavinemetoden
  • Sneboldmetoden

Formålet for begge metoder er, at du begynder at afdrage væsentligt mere på din samlede gæld. Med lavinemetoden vælger du at afdrage mest på dit dyreste lån, hvor du med sneboldmetoden vælger det mindste lån først. Du skal ved begge gældsmetoder fortsætte med at afdrage på alle dine lån, du vælger dog at afdrage mindstebeløbet i stedet for. Fordelen ved lavinemetoden er, at du kommer af med de dyreste lån først, og du vil på sigt spare flest penge. Fordelen ved sneboldmetoden er, at du får ryddet op i alle dine lån, og så giver det også et psykisk boost, at du får lukket dine gældsposter. Hvilken gældsmetode du vil bruge, er op til dig selv, så længe du arbejder målrettet på at blive gældfri.