Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog
Author: Martin M. Jørgensen

Sådan lånte danskerne i 2018

Written: 27. september 2019

Last Updated on by Admin Dev

Der er ingen tvivl om, at danskerne fortsat er glade for at låne penge gennem online sammenligningstjenester. Men hvad låner vi egentlig til? Lånio.dk har opgjort deres data for at få svar på, hvad danskerne brugte deres lån til i 2018.

Privatlån er ikke nyt for de danske lånere, men antallet af lånere er støt stigende i popularitet. Det skyldes bl.a. konkurrencedygtige lånetilbud fra online udbydere, som, med deres hurtige udbetaling og eksekvering, står med et stærkt produkt overfor mere anerkendte, traditionelle banker.

De fleste lån bruges på transport

Hele 29,5% af Lånio.dks brugere ansøgte om lån til forskellige former for privat transport. Det primære formål indenfor denne kategori er bilkøb (86,7%) og herefter cykel/knallert (6,5%) samt bådlån (42,%).

Danskerne låner for at få styr på privatøkonomien

En stor andel af brugerne samler deres eksisterende lån (21%) for at få styr på deres gæld. Samlelånet fungerer, ved at flere små eksisterende lån indfries af den nye långiver, således at låntager kun skal holde styr på én regning og ét afdrag. Derved nedsættes både omkostninger og antallet af kreditorer for låntager.

Husholdningen fylder stadig meget i budgettet

I husholdningsbudgettet er det primært tandlægeregningerne (65%) som fylder. Brugerne låner også til regninger fra optikeren (21%) og kosmetiske behandlinger (14,2%). Tal fra Danmarks Statistik viser, at selvom tandlægeregningerne udgør langt størstedelen af gælden i husholdningsbudgettet, var det kun 54% af danskerne som var forbi landets tandklinikker i 2017.

Rejser og elektronik trækker i danskerne

Finansiering til rejser får 11,1% af brugerne til at søge om lån og 6,6% vælger at låne til elektronik. Lån til ferie er især populært omkring sommeren og i de koldeste vintermåneder. Mange rejseselskaber tilbyder også finansiering direkte ved køb af rejsen, så det er ikke utænkeligt, at denne kategori er endnu større set over hele lånemarkedet.

Flere låneformer ser lyset

Der findes efterhånden flere og flere låneformer og forskellige synonymer for disse. Senest er online kassekreditter blevet populære, da de undgår betænkningstiden på 48 timer som blev vedtaget ved lov i starten af 2017. Samtidig promoveres flere lån som værende lån uden renter og gebyrer ved første afdrag, og de går under betegnelser som rentefrie lån og gratis lån. Disse lån kan dog ofte blive dyre efter det første afdrag, hvis hele gælden ikke indfries ved denne første betalingsfrist.

Hvis du søger den billigste finansiering, kan du med fordel sammenligne lånetilbud fra flere banker, og vælge det billigste lån for dig, eller tjekke om du allerede har en billig finansiering sammenlignet med markedet.