Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Transaktioner

Written: 13. november 2018

Hvad er en transaktion?

En transaktion er en overførsel indenfor økonomiens verden. Hvis du eksempelvis overfører 100 kr. til en kammerat over MobilePay, kan dette også ses som en transaktion, men det er dog ikke så ofte, at man bruger ordet i dagligdagen. De fleste har dog skiftet bekendtskab med det, når de har undersøgt deres konto, hvor man altså kan se de transaktioner, der er foregået herpå.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Det er i bund og grund bare en overførsel af penge, hvor der oftest tilbydes en varer eller ydelse i bytte for pengene.

Hvornår bruges udtrykket en transaktion?

Som sagt bruger man mest begrebet en transaktion indenfor økonomiens verden, og her bruges det også ofte. Virksomheder har et hav af transaktioner, der alle sammen skal dokumenteres til årsregnskabet. Her er tale om overførsler fra virksomheden selv, når de køber varer, såvel som overførsler til virksomheden fra kunder, men også lønoverførsler til medarbejderne. Alle disse overførsler af penge kan beskrives som transaktioner, og det bliver de også kaldt i virksomheden.

Når du er til møde i banken, vil din bankrådgiver også ofte snakker om transaktioner. Hvis du har nogle store udgifter, vil rådgiveren nok spørge, hvad disse transaktioner er til. Derudover kan banken også finde på at spærre dit kort, hvis de opfanger nogle mistænkelige transaktioner, som de ikke kan spore, og som de ikke tror, du selv har bemærket.

Transaktioner bliver altså brugt flittigt både indenfor virksomhedsøkonomi og privatøkonomi.

Hvor kan man finde sin kontos transaktioner?

Du kan finde alle din kontos transaktioner ved din bank igennem eksempelvis Netbank eller Mobilbank. Hvis du har en virksomhed kan du ligeså godt opskrive alle din transaktioner, for du skal bruge dem til årsregnskabet. Her skal alle virksomhedens transaktioner opskrives, og derudover skal man også bankafstemme for at være sikker på, at alle beløbene er korrekte.