Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Startomkostninger

Written: 9. januar 2020

Hvad er startomkostninger?

Startomkostninger er omkostninger, der er forbundet med optagelsen af et lån. Startomkostninger betegner de omkostninger, der er ved at etablere lånet. Startomkostningerne er en éngangsudgift, men den regnes også med i de årlige omkostninger i procent, der er i forbindelse med et lån. Årlige omkostninger i procent går under forkortelsen ÅOP.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvor store er startomkostningerne for et lån?

Når der skal optages et lån, er det meget forskelligt, hvor store startomkostningerne er, men de starter som regel fra 1.000 kr. Et lån med store startomkostninger vil i høj grad påvirke ÅOP, og det er dermed vigtigt at være opmærksom på, hvor store omkostningerne er, når lånet skal fastlægges. Som ovenfor nævnt medtages startomkostningerne, når de årlige omkostninger i procent for et lån skal beregnes. Det betyder, at ÅOP ikke alene er renten på selve lånet – det er også lånets eventuelle startomkostninger, der indgår i denne størrelse, ligesom der også indgår andre omkostninger og eventuelle løbende gebyrer, der er fordelt over lånets løbetid. Det handler derfor om at være opmærksom, når man skal ud og optage et lån, for ellers kan man hurtigt blive snydt.

Hvordan vil startomkostningerne påvirke lånet?

Når der er høje startomkostninger forbundet med at optage et lån, og lånets løbetid er kort, vil det resultere i, at ÅOP er meget høj. Hvis løbetiden dermed er lang, vil ÅOP ikke være påvirket i samme grad, og den vil dermed blive lavere end ved en kort løbetid. Grunden til, at ÅOP bliver mindre, når løbetiden for lånet er langt, er, at startomkostningerne er en éngangsudgift, som ved beregning af ÅOP bredes ud over lånets løbetid, og det sikrer dermed, at ÅOP vil være mindre.