Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Solvens

Written: 22. november 2018

Hvad er solvens?

Solvens er et begreb, der anvendes, når en virksomheds aktiver er større end dens passiver. Det betyder, at virksomheden har overskud, og dette overskud sikrer blandt andet, at virksomheden vil kunne betale sine kreditorer, hvis den eventuelt skulle gå konkurs. Det betyder også, at virksomheden dermed er rede til at betale alle sine gældsforpligtelser. Solvens er dermed et udtryk for det, der kaldes virksomhedens kreditværdighed. Det betyder også, at virksomheden har flere værdier, end den skylder væk, og det er dermed en virksomhed, hvormed der er en minimal risiko forbundet ved at investere i. Der er alt i alt mange fordele ved solvens for en virksomhed.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad er fordelen ved solvens?

Det kan være svært for virksomheder at skaffe sig de midler, de har brug for. Det er heller ikke alle banker, der er interesseret i at låne penge ud til virksomheder, og det er her, solvens kan være af afgørende betydning for, om man kan låne penge eller ej. Det sker ofte, at en virksomhed har brug for flere midler med forskellige formål for øje, og det er her, den kan ønske at låne penge udefra. Når virksomhedens aktiver er større end dens passiver, vil det være en virksomhed, som mange er interesserede i at låne penge til, da det vil give en vis sikkerhed for, at det er muligt at få pengene tilbage igen. En sådan virksomhed kan dermed være en attraktiv låntager for både banker og investorer, og det vil ikke være svært at komme til at låne de penge, virksomheden har brug for.

Hvad er et solvenskrav?

Til nogle virksomheder findes et solvenskrav, og når der er tale om banker, er der et solvenskrav på 8%. Solvenskravet betegner forholdet mellem aktiver og passiver, og der er sat et krav til solvensen for at sikre, at virksomheden kan betale, hvad den skylder, hvis den skulle gå hen og gå konkurs.