Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kort rente

Written: 12. november 2018

Hvad er kort rente?

Kort rente er et såkaldt inkonverterbart obligationslån. Dette lån har en variabel rente, som er fast 6 måneder af gangen.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvis renten på lånet falder, vil du automatisk få en lavere ydelse på lånet. Dette er uden omkostninger eller omlægning af lånet.

Når du tilbagebetaler lånet, vil du højst sandsynligt afvikle mere det første år, end du vil gennem et lån med fast rente.

Hvordan fungerer kort rente?

Renten fastsættes 2 gange årligt. Den årlige fastsættelse af renten kaldes for rentetilpasning. Dette betyder, at renten på dit lån enten kan stige eller falde. Dermed kan du både risikere at din dyn bliver dyrere eller billigere.

Du vil aldrig med sikkerhed vide, hvad du kommer til at betale for lånet, og derfor skal du også indstille dig på at have en risiko i lånet.

Dog vil et rentetilpasningslån oftest være billigere and et lån med fast rente (fastforrentet lån). Dette er taget udgangspunkt i det tidspunkt, du vælger at optage lånet.

Hvis du vælger et lån med afdrag, skal du være opmærksom på, at du betaler af lånet fra start.

Du kan få kort rente med løbetid fra 10 til 30 år. Dette skyldes at kort rente er baseret på obligationer med kortere løbetid end selve lånet.

Hvem vælger et lån med kort rente?

Et lån med kort rente er typisk for dem, som gerne vil udnytte den korte og lave rente. Kort rente vil typisk sikre dig et billigere lån end et med fast rente.

Kort rente tilbydes både med og uden afvikling.