Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Finansiering

Written: 22. november 2018

Hvad er finansiering?

Finansiering er et begreb inden for det økonomiske system. Finansiering finder både sted for privatpersoner, det offentlige og i erhvervslivet.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Overordnet set er finansiering et udtryk for en virksomheds eller persons anskaffelse af kapital. Man taler derfor ofte om finansiering når man skal have foretaget et køb og skal have råd til dette.

Hvilke former for finansierings findes der for virksomheder?

Virksomheder skal oftest låne penge til at foretage investeringer i form af udvikling af deres aktiviteter, drift eller materielle ting, såsom bygninger eller maskiner. Det mest sædvanlige sted at låne penge er selvfølgelig i banken. Her er der en række forskellige muligheder, da der er et stort udbud af banker, og man bør derfor se på deres renter og gebyrer og hvilke muligheder der er for at tilbagebetale lånet, så det bliver mest hensigtsmæssigt for virksomheden.

Virksomheder vælger ofte at få kredit hos en leverandør. Dette betyder, at hvis virksomheden køber nogle råmaterialer hos leverandøren kan de få en kredittid på 90 dage. Dette betyder, at virksomheden først skal betale om 90 dage, og der er derfor mulighed for at sælge de råmaterialer der er købt og derfor have likviditet til at betale leverandøren 90 dage efter. Dette er dog vigtigt, at man bliver betalingsdygtig på den pågældende dag, da man ellers kan risikere at få en endnu større gæld og eventuelt gå konkurs, alt efter virksomhedens likviditet.

En virksomhed har også mulighed for at låne penge igennem crowdlending og crowfunding som går ud på, at der er en række almindelige borgere der ønsker at investere et mindre beløb hver især, for at ramme det beløb banken ønsker at låne.

En virksomhed kan også gå ud og finde en investor, der har lyst til at blive en del af virksomheden for et beløb. Dette kan både dog være store og små beløb, men vil have indflydelse på, hvor mange procent investoren får af virksomheden.

Hvilke former for finansiering findes der for privatpersoner?

Der findes mange forskellige former for finansiering alt efter, hvad man ønsker at investere i. Hvis man er i bilforretninger eller større møbel- og teknologiforretninger vil man ofte kunne se, hvordan man kan finansiere et køb af disse. Nogle af disse virksomheder har deres egne finansieringsselskaber, mens andre har et samarbejde med banker.

Man kan som privatperson også låne penge andre steder. Oftest låner man penge i banken, men man kan også finde mindre låneudbydere, der har det formål at udbyde kviklån. Disse lån kan dog være farlige at optage, da de oftest har en meget høj ÅOP, hvilket er de årlige omkostninger i procent, og er med til at give et billede af, hvor store omkostninger er i forbindelse med lånet.