Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Ejendomsskat

Written: 5. oktober 2018

Hvad er ejendomsskat?

Ejendomsskat skal betales af alle, der ejer en bolig. Der findes dog to typer af skat, som man som boligejer skal betale. Disse hedder ejendomsskat og ejendomsværdiskat. Ejendomsværdiskatten skal betales til staten, mens ejendomsskatten skal betales til din kommune.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Forskellen på ejendomsskat og ejendomsværdiskat

Ejendomsværdiskatten bliver beregnet ud fra værdien på din bolig. Din boligs værdi bliver vurderet af vurderingsstyrelsen. Dog er der visse kriterier, der kan give dig et nedslag i din ejendomsværdiskat. Herunder ligger blandt andet hvis du er pensionist, hvis din bolig er købt før en bestemt dato (denne kan ses på borger.dk) eller hvis du har valgt at leje en del af din ejendom ud.

Din ejendomsskat derimod kan også kaldes grundskyld og bliver faktisk betalt til din kommune. Den bliver beregnet ud fra grundværdien. Det er altså den værdi, som ud fra den offentlige ejendomsvurdering, ligger i din grund. Også her er der forskellige fradrag, som du kan trække fra din ejendomsskat.

Hvor meget skal jeg betale i skat?

Ejendomsværdiskatten ligger på 1% af din ejendoms værdi op til kr. 3.040.000. Hvis din boligs værdi er højere, skal du betale 3% af det resterende beløb. Du kan se udregningen af din ejendomsværdiskat på din årsopgørelse, som kan findes på borger.dk.

Ejendomsskatten derimod er ikke et lige så fast beløb. Den svinger fra kommune til kommune, så hvor høj din ejendomsskat er, afhænger af, hvor du bor. Satsen for dette kaldes også en promille, og selvom promillen svinger mellem kommunerne, er der et krav om, at den skal ligge mellem 16 og 34 promille. Du kan se de forskellige kommuners sats for ejendomsskat på borger.dk.

Hvordan betaler jeg ejendomsskat?

De fleste af dem, der skal betale ejendomsskat, betaler den over deres trækprocent. Altså bliver den automatisk regnet med, så du ikke selv skal stå for hver måned at få betalt din ejendomsskat. Dog ændrer det sig, hvis du er selvstændig og driver dit eget erhverv. Så skal du selv gå ind og betale skatten på et indbetalingskort, som du får tilsendt. Denne får du sammen med din forskudsopgørelse i november måned.