Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Kryptovalutaer skyder i vejret: Kan det betale sig at hoppe med på bølgen, rent økonomisk?

Written: 29. december 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

De fleste er efterhånden faldet over begrebet kryptovaluta, men det er måske alligevel de færreste, der ved, hvordan det fungerer. Hvis du er i tvivl om, hvad der er op og ned med kryptovalutaen, og om det overhovedet kan betale at hoppe med kryptobølgen, så kan du læse med her.

Kryptovalutaen har taget verden med storm. Selvom kryptovalutaens værdi kan være meget svingende, så er der flere og flere, der enten køber eller investerer i krypto. Det er blandt andet med muligheden for at få et hurtigt afkast, da der er væsentlig mere bevægelse i kryptovalutaen end i den typiske aktie.

I starten af november i år nåede Bitcoin nye højder, da dens værdi steg til over 68.500 dollars. Værdien er mere end firdoblet siden juni, hvilket især skyldes at flere professionelle investorer har været imødekomne over for den digitale valuta. Men en rekordværdi som denne, kan man jo næsten ikke komme uden om spørgsmålet: Kan det betale sig at investere? Det prøver vi at dykke ned i her.  

Hvad er kryptovaluta? 

Kryptovaluta eksisterer kun digitalt. Det er en digital værdi, som ikke kan besiddes fysisk. Det er altså en form for digitale penge, hvis transaktioner eksisterer i den teknologi, der kaldes blokkæder. Kryptovalutaen er decentraliseret, da den ikke er kontrolleret eller overvåget af en centralbank eller myndigheder. Det er i stedet i blokkæderne, at al information om transaktioner og bevægelser ligger. Hvis du vil vide mere om blockchain-teknologien, så kan du besøge https://børsen.dk.

Kryptovaluta er sikkert og usikkert på samme tid, da de krypterede systemer gør det udfordrende for uvedkommende at få fat i den digitale værdi. Samtidig er der en risiko for at miste dem. Du kan nemlig kun få adgang til kryptovalutaen med den kode, som etableredes ved købet. Hvis du glemmer koden, har du altså mistet adgangen til dine digitale penge, og de vil flyde rundt i blokkæderne uden ejerskab. Der er altså nogle andre risici forbundet med denne digitale valuta.  

Invester eller køb kryptovaluta

Man kan både købe eller investerer i kryptovaluta. Nogle steder er det endda blevet muligt at betale med kryptovaluta, og for at det kan lykkedes, må man eje kryptovalutaen.
Investering fungerer ligesom investeringer i aktier, således at man køber sig ind på en del af den enkelte kryptovaluta. Lige såvel som med aktier, så kan værdien falde og stige. Som med alle andre investeringer kræver det noget research og viden, før man kan begå sig ud i kryptovalutaernes felt. Derfor er det vigtigt, at man læser op på lektien. 

Men man kan altså også eje noget af den digitale valuta. I så fald køber du kryptovalutaen til den værdi den har på det gældende tidspunkt. Og værdien kan naturligvis både stige og falde fra du køber. Hvis du er interesseret i at erhverve dig kryptovaluta, så kan du med fordel besøge https://kobkryptovaluta.dk/. Her kan du finde en masse brugbar information om, hvordan man trygt og sikkert kan købe kryptovaluta. 

Kan det betale sig at investere i kryptovaluta?

Hvorvidt det kan betale sig at investere i kryptovaluta er er stort og usikkert spørgsmål, som vi ikke tør at svare entydigt på. Som sagt har kryptovaluterne med at svinge i værdi, og selvom værdien lige ny er tårnhøj, betyder ikke, at den ikke kan falde igen om en måned. Vi skal ikke længere tilbage end september måned i år, hvor bitcoinvalutaen led et større fald og nåede under 41.000 dollar.

Når det så er sagt, er der noget, der tyder på, at flere og flere tror på digitale valutaer og deres fremtid. Ifølge Kryptoplatformen Stack Funds er der meget, der tyder på, “at markedet har ændret sig”. De peger på, at inflation muligvis kan være grunden til, at interessen for bitcoin og kryptovaluta generelt er steget. Samtidig har det danske Politi været ude og direkte advare mod at investere i det, da man hurtigt kan blive snydt. 

De digitale valutaer er ekstra “risikofyldte” at investere i, da de fungerer uafhængigt af banker og stater, og kontrollen er dermed sværere at fastholde. Siden september i år har kriminelle svindlet sig til 20 millioner kroner ved at snyde danskerne til at overføre flere penge og booste investeringen, fordi pengene vokser. 

Der er altså både argumenter, der taler for og imod en investering i kryptovaluta. Men om ikke andet, er det vigtigt at understrege, at man kan skal sørge for at sætte sig godt ind i området, før man vælger at kaste penge efter det. Det er et kompliceret område, der både kan give noget godt med sig, men som altså også kan sørge for, at du mister store summer. Hvis du længe har overvejet at investere, men endnu ikke ved, hvor du skal starte, kan du læse om andre interessante aspekter ved aktier og kryptovaluta her. Det handler nemlig ikke kun om penge!