Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Hvordan låner man penge på en fair måde?

Written: 11. februar 2020

Last Updated on by Mai-Britt Skovsgaard

Annonce

De fleste mennesker oplever perioder i deres liv, hvor pengene ikke helt kan række til det månedlige forbrug og de uforudsete udgifter. Mange ting kan man spare op til, men knækker man en tand eller skal bilen til reparation, så kan det være svært at vente. At låne penge er dog ikke problemfrit, og det handler derfor om at sætte sig godt ind i sagerne inden man giver sit samtykke.

Her får du en guide til, hvordan du vælger det mest fair lån, hvis din indkomst ikke er tilstrækkelig.

Indhent tilbud fra forskellige udbydere

Har man besluttet sig for at et finansielt lån er den rette løsning, og er der ingen vej udenom, så gælder det om at danne sig et grundigt overblik over det marked man træder ind i. Markedet for lån er snørklet og svært at gennemskue, så vil man være sikker på at man vælger den helt rigtige vej, så kan det i høj grad betale sig af tilegne sig en basisviden omkring lånetyperne inden man siger ja til noget.

Der findes et hav af online låneudbydere med hver deres renter, gebyrer og låneplaner. Du kan derfor nemt låne forskellige beløber online, uden at det kræver det store baggrundstjek eller en grundig kreditvurdering. Men ikke alle lån har renter og løbeperiode som passer lige godt til alle mennesker.

I den forbindelse er det vigtigt at man gør op med sig selv hvor meget man vil låne, og hvor hurtigt man kan betale beløbet tilbage på en hensigtsmæssig måde. Derefter kan man indhente forskellige tilbud fra de forskellige udbydere, sammenligne dem grundigt for derved at kunne vælge den bedst mulige løsning til ens specifikke behov.

Fordele og ulemper

At låne penge online såvel som i banken kan resultere i uforudset nedgang i privatøkonomien, hvis man ikke har lavet en detaljeret plan forud for det finansielle lån.

Lån penge online, men husk at det både kan blive dyrt og uoverskueligt med tilbagebetalingen. At låne penge online er ofte nemmere end at gøre det i banken, og du kan have det ønskede beløb til rådighed på din konto indenfor 48 timer. Men den hurtige behandlingsproces betyder også at renterne kan være skyhøje og betalingsperioden knap så fair.

Har man ikke fuldkommen styr på hvor meget man egentlig ender med at betale tilbage eller hvor hurtigt man skal gøre det, så kan et finansielt lån ende med at blive en økonomisk tragedie.

Til gengæld er et online lån måde en meget hurtig og nem måde at låne penge, så det kan være en fordelagtig løsning i akut-tilfælde. At optage et lån i banken kræver en lang behandlingstid og banken er ofte meget grundig i deres kreditvurdering og generelle gennemgang af den pågældende låntagers økonomiske situation.

Ved lån i banken er der selvfølgeligt også fordele, og hos banken vil renten ofte være lavere end hos en online låneudbyder. Men hvis man ikke ønsker at gå igennem et særdeles detaljeret tjek og en vurdering af hvad man vil bruge pengene på, så er banken sjældent den perfekte vej at gå.