Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Hvilke danske efternavne er mest brugte?

Written: 7. januar 2021

Last Updated on by Monni.dk

Der er mange der er interesserede i at finde ud af om de har det mest brugte og mest populære efternavn, og de efternavne som er mest brugte kan enten være rare at have eller mindre rare at have. Derfor har vi lavet denne artikel, for at vise dig hvor du kan finde de mest populære efternavne, som også ofte er nogle af de gamle danske efternavne. Du kan finde en liste med de 20 mest populære danske efternavne her og ikke overraskende, så er Jensen det mest populære, som der er over 250.000 danskere der hedder hvilket er ganske mange. Det er derfor et af de klart mest populære efternavne i Danmark.

Hvilke danske efternavne er ellers mest populære?

Jensen er som sagt det mest populære efternavn i Danmark på nuværende tidspunkt, mens Jensen og Hansen på 3. pladsen kommer efterfølgende. Det er dog for langt de fleste, ikke noget man ændre helt vildt på, da man oftest giver sit barn sit eget efternavn, og det er derfor også noget som ofte går fra generation til genration, hvilket også betyder at disse efternavne har ligget i toppen i mange, mange år. Når man søger efter populære efternavne, så er det derfor også i mange tilfælde for at se om der er mange der hedder ens eget efternavn.

Har du et populært efternavn?

Du kan på Danmarks statistik vælge at se de mest populære efternavne som findes i Danmark, kombineret med nogle af de gamle danske efternavne, men du kan også søge efter dit eget efternavn og se hvor mange der hedder det samme efternavn som du selv, for at følge lidt med i hvor mange der ellers hedder de samme efternavne som din familie har. Nogle har et efternavn som utroligt mange hedder, mens andre har et efternavn som meget få hedder. Det kan for mange være lidt sjovt at følge med i.