Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Gode tænder hele livet

Written: 18. marts 2021

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Vores tænder er uundværlige. De har deres primære funktion, når vi spiser, men de er også med, når vi smiler, og på den måde bliver de en del af kommunikationen og de sociale relationer mellem mennesker. Derfor er tænderne vigtige for alle mennesker hver eneste dag.

Sunde tænder

For mange mennesker har tænderne stor betydning for helbredet. Sidder tænderne på en uhensigtsmæssig måde, kan det nemlig have helbredsmæssige konsekvenser for eksempel i form af hovedpine. Dette problem kan heldigvis afhjælpes ved hjælp af tandregulering. Det første, der skal ske, er, at tænderne bliver grundigt undersøgt, så man finder ud af, hvad der skal gøres, og så bliver der lagt en behandlingsplan. Nogle tænker måske, at tandregulering er for børn i folkeskolen, men sådan forholder det sig ikke altid. Mange børn får ikke den tandregulering, de har behov for, fordi den kommunale børnetandpleje udelukkende har de økonomiske midler til at hjælpe en bestemt procentdel af hver årgang. Derfor skal der prioriteres, og kun de børn med de allerstørste behov får muligheden for at få en bøjle på tænderne.

Et eksempel kan være barnet på 10 år, som skærer tænder. På kort sigt kan dette resultere i dårlig nattesøvn, hvis barnet skærer tænder om natten, hovedpine og andre problemer, men på længere sigt vil dette medføre et slid på tænderne. Det kan være, at det først er et alvorligt problem 30 år senere, men som 40-årig har man stadig brug for sine tænder. Og her bliver det dyrt i tandlægeregninger at få lavet de tænder, som har skåret imod hinanden de sidste 30 år. Tandregulering er dermed værd at overveje, da det kan være med til at forebygge skader på både kortere og længere sigt.

Smil til verden

For nogle mennesker handler tandregulering udelukkende om kosmetiske hensyn. Og i den verden vi alle lever i, i dag, kan det vist ikke undre nogen. Hvis man har skæve tænder, kan det for nogle medføre, at de helst ikke vil åbne munden og smile, og det kan have stor betydning i det enkelte menneskes liv især på det sociale plan. Når man smiler, er det lettere at etablere en god kontakt til andre, uanset om man smiler til nogle, man kender eller ikke kender. Er man sammen med en masse andre på en arbejdsplads, i et klasselokale eller noget helt tredje, og de andre griner af noget, kan man godt føle sig udenfor, når man ikke selv tør smile eller grine af skræk for at åbne munden. Derfor vil tandregulering kunne gøre en afgørende forskel i mange menneskers liv. Med pæne tænder, man selv er glad for, tør man bedre være smilende, og det får de fleste til at virke mere imødekommende, hvilket åbner for muligheder, man ikke havde før.