Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Få råd til nyt med afbetaling

Written: 21. juli 2020

Last Updated on by martin@wedigitize.dk

Vi mennesker elsker at drømme. Særligt om ting vi ikke har. Går du også og drømmer om alt lige fra et nyt TV til noget bestemt tøj? Men har du ikke råd? Der er mange udgifter ved at bo i Danmark, hvilket begrænser langt de fleste i at købe det, de virkelig godt kunne tænke sig.

I stedet for at begrænse dig eller skubbe drømmene til side, kan du med afbetaling få råd til det, som du ikke har pengene til lige nu og her. For med en aftale om afbetaling bliver beløbet som regel delt op i flere mindre bidder eller udskudt til senere betaling. Det er smart.

Hvad er en afbetalingsordning?

Når du køber noget på afbetaling, betyder det, at du deler beløbet op i mindre dele. Du betaler derfor en mindre del af gangen, indtil du har betalt det fulde beløb. Dog er der ofte gebyrer og renter, der også skal tages hensyn til og betales.

Et godt eksempel kunne være en ny mobiltelefon, som du gerne vil betale af over 20 måneder. Det samlede beløb bliver dermed delt op i 20 dele, hvoraf gebyrer og renter bliver lagt oveni. Indgår du i en afbetalingsordning det rette sted, slipper du for høje renter og mange gebyrer.

Afbetaling er derfor en dyrere måde at betale for et produkt for – men det giver mulighed for at købe det nu, da du ikke skal lægge beløbet på én gang.

Hvad kan man købe på afbetaling?

Det er lige før, der ikke er den ting, du ikke kan købe på afbetaling. For det er muligt at købe alt lige fra TV på afbetaling og cykel på afbetaling til hundeudstyr og køkkengrej. Hvis ikke butikkerne har en decideret afbetalingsordning, har de typisk en fakturaordning, hvor du over flere gange kan betale beløbet.

Har du derfor et eller andet bestemt, du går og drømmer om at købe, kan du nærmest med garanti købe det på afbetaling i en fysisk eller online butik. Det plejer ikke at tage mere end ganske få øjeblikke, fra du søger om det, til din ansøgning om afbetaling er godkendt.

Hvad skal man være opmærksom på med køb på afbetaling?

Når du gerne vil købe noget på afbetaling, er det en god ide, at du ikke køber det der, hvor du først finder det. Der er nemlig stor forskel på, hvordan renterne er eller hvor mange gebyrer, der bliver lagt oveni.

Du skal være opmærksom på:

  • Renter. Hvor høje er renterne, og hvad har de af betydning for den månedlige ydelse? Det er altid godt at tjekke op på.
  • Gebyrer. Er der kun oprettelsesgebyr? Eller er der også et månedligt gebyr i forbindelse med betaling? Nogle kan finde på gebyrer for alskens ting. Så styr gerne udenom dem ved at nærlæse vilkårene.
  • Løbetiden. Er løbetiden realistisk i forhold til dit budget og månedlige rådighedsbeløb eller levetiden på det, du gerne vil købe?
  • Omkostningerne, hvis du betaler for sent eller ikke overholder aftalen. Hos nogle butikker, kan der blive pålagt ekstra gebyrer, hvis en betaling udebliver, eller du ikke kan betale beløbet tilbage inden for den givne løbetid.

Når bare du er opmærksom på ovenstående, er det ikke noget problem at købe ting på afbetaling. Så får du det, du gerne vil have til den bedst mulige aftale.