Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the blog

Hvilket billån skal man vælge?

Written: 9. januar 2020

Last Updated on by

Den bedste sammenligning, når det kommer til, hvilke lån der er de bedste, er ÅOP. De årlige omkostninger i procent er et nøgletal, der er et af de vigtigste begreber, som du stifter bekendtskab med, når du tager et lån.

Hvilket billån skal man vælge?

Det er altid spændende at investere i en bil, og mange tager et billån for at få kapital til den helt rigtige model. Dog er der et hav af forskellige billån, der er tilgængelige på markedet, og det er utrolig svært at skelne dem fra hinanden. Hvad skal du gå efter? Hvilken rente er god? Hvor meget kommer jeg til at betale i sidste ende? Det er alle gode spørgsmål, som en del lånere stiller sig selv, når de skal til at optage et billån. Eftersom der er nogle omkostninger ved at låne penge, så er det essentielt, at du tager et klogt valg fra starten af. Det kan være kompliceret for en uerfarne låner, og derfor bør du søge assistance. Billånet skal gerne afspejle din økonomiske situation, og det formål du har med det. Det er vigtigt med et solidt og bredt sammenligningspunkt for alle lån, så du ikke kommer til at sidde fast i en dårlig aftale.

Der er meget at se til, når det handler om billån. Det er en utryg sag at låne for mange mennesker, og der er mange faktorer og forhold, som du bør overveje før, du springer ud i det. Det er klogt at søge god vejledning og lave intens research, så du er sikker på at få en god låneoplevelse – især hvis det er første gang, du vælger mellem forskellige billån. Herunder er der beskrevet mere om, hvordan man finder ud af, hvilket billån man skal vælge.

Vær opmærksom på disse ting, når du låner til bil

Der er mange begreber og nøgletal, der er forbundet til lån, og det kan være en fordel at have kendskab til, hvilke der giver essentielle informationer vedrørende lånets pris. Mange af disse begreber er relevante at kunne gennemskue, hvis man ønsker at sammenligne de lån, som man finder. Så du kan kigge med her, hvis du vil vide mere.

Rentens størrelse
Renten er nok det, som langt de fleste kan forholde sig til, når det gælder om at vælge en rente. Renten fortæller kort og godt, hvor stor en procentdel af det lånte beløb, som du skal betale tilbage over en given periode. Det er derfor vigtigt, at denne er så lav som mulig, så du får et billigt lån. Mange lånudbydere tilbyder de samme renter, men det er muligt at finde nogle, der er bedre end andre.

Længden af afbetalingsperioden
Afbetalingsperioden er den periode, hvor du skal tilbagebetale lånet. Længden af denne er derfor afgørende for, hvor meget du ender ud med at skulle betale over en given periode. Det er af den grund vigtigt, at afbetalingsperioden passer til den bil, du tager et lån til.

ÅOP er den bedste sammenligning
Den bedste sammenligning, når det kommer til, hvilke lån der er de bedste, er ÅOP. De årlige omkostninger i procent er et nøgletal, der er et af de vigtigste begreber, som du stifter bekendtskab med, når du tager et lån. Det er et tal, der fortæller alle de omkostninger, der er ved et lån, og det regner det hele med – herunder omkostninger ved lånet oprettelse, løbetid og renter samt gebyrer. Det er derfor et yderst interessant tal.

Hurtige tips
• Du skal altid tjekke et lån for særlige gebyrer
• Et lån kan godt se billigt ud på grund af en lav rente, men der kan godt være andre omkostninger ved det. Tjek derfor altid ÅOP.
• Du binder dig først, når du har bekræftet et lån. At ansøge er gratis.
• Benyt fx Trustpilot til at undersøge lånudbyderen.
• Du har fortrydelsesret på online lån.

Gode råd og overvejelser inden billånet

Det er altid en god idé, hvis man laver grundig research, inden man optager et lån, uanset om det er kviklån, minilån eller andre typer forbrugslån. Denne research indebærer blandt andet, at du stiller dig selv nogle kritiske spørgsmål angående karakteren af dit lån. Det er altså vigtigt for dig som låner, at du er enig med dig selv om, hvordan lånet skal skrues sammen. Det kan fx være noget som, hvad du ønsker at bruge lånet på, hvordan ser din økonomi ud, og hvor mange penge har du brug for. Impulslån fører til dumme beslutninger, og det er ikke noget, der skaber succeshistorier. Du kan derfor med fordel undersøge, om du har dine prioriter i orden ved at tjekke nedstående spørgsmål. Kan du nikke genkendende til mange af dem, så har du allerede et godt grundlag for at låne penge til bilen.

Hvor meget vil du låne?
Det er yderst essentielt, at du bestemmer dig for, hvor meget du egentlig vil låne. Når du tager et billån, så er der parametre, som du skal være opmærksomme på. Det kan være, hvor gammel er den bil, du ønsker at købe, hvor meget skal du bruge den, og hvilken model er det? Alle disse ting har indflydelse på, hvordan lånet udformer sig. Bestem dig derfor for, hvor stort et beløb du vil låne til, og begynd derfra. Så undgår du lån, som du alligevel ikke kan bruge til noget.

Hvad har du økonomien til?
Det er ingen hemmelighed, at lånet skal betales af på et tidspunkt, og der er alt for mange lånere, der springer ud i store problemer, fordi de ikke tænker sig om. Du skal derfor sikre dig, at du har økonomi til at betale lånet tilbage med renter. Det er af den grund relevant at stille sig selv de nødvendige spørgsmål om, hvordan din fremtidige økonomi kommer til at se ud. Har du en fast indkomst? Hvad med i fremtiden? Det er ikke optimalt at havne i registeret over dårlige betalere, fordi du ikke kan betale beløbet til tiden.

Hvor mange penge mangler du?
Når du har bestemt dig for, hvor meget du vil låne, og om du har økonomien til det, så kan du herefter kigge på din økonomi med kritiske øjne. Der er mange, der overvejer deres muligheder nok. Det kan være, at du allerede har nogle penge på kontoen, som du ønsker at bruge, og derfor skal du finde ud af, hvor meget du mangler.